kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paksüt'ün sebeb-i ziyareti: Irak harekâtını tebrik etmek

ANKARA
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, NATO görevindeyken tanıştığı Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğ'u ziyaret gerekçesi için, "Kuzey Irak harekâtını tebrik ve şehitler için taziye" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Paksüt'ün sebeb-i ziyareti: Irak harekâtını tebrik etmek
Anayasa Mahkemesi, Başkan Vekili Osman Paksüt, türban davasının açılmasından sonra, AK Parti davasının ise açılmasına kısa süre kala Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile çok gizli bir şekilde görüştüğü yönündeki haberler üzerine iki koldan harekete geçti. Paksüt, "Komutana kara harekâtı için gittim" derken Mahkeme Başkanlığı açıklama yaparak savcıları göreve çağırdı. İzlendiği iddialarının ortaya atıldığı gün de gittiği Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde bir grup gazeteciyle görüşen Paksüt, Başbuğ ile NATO'da eşzamanlı görev yaptıkları dönemden tanıştığını belirterek şu bilgiyi verdi: "Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildikten sonra da 2 veya 3 kez Orgeneral Başbuğ ile görüştüm. Birinci görüşme Başbuğ'un Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na seçildiğinde tebrik ziyareti niteliğinde, ikinci görüşmeyi hatırlamıyorum. Üçüncü görüşme ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik başlattığı harekatın bitirilmesinden birkaç gün sonra gerçekleştirildi. Sayın Başbuğ'u son olarak, harekatın başarısından dolayı tebrik ve 27 askerin şehit olmasından dolayı başsağlığı kapsamında ziyaret ettim."

'DEMEK KURUNTU DEĞİL'
Paksüt, Org. Başbuğ ile görüşmesinin gün, saat, görüşme süresi ve başka detaylar verilerek yansıtılmasının anlamlı olduğunu belirterek "Bu kadar net ayrıntılar verilerek haber yayınlatan kişiler demek ki her hareketimi izliyorlar. Bu da izlenme olayının kuruntu olmadığını açıkça delillendirmiştir" dedi. Görüşmenin yapıldığı zaman kapatma davasının bulunmadığını belirten Paksüt "TSK'dan mahkemeye baskı geldiği iddiaları ilk değildir. Maksadı seziyorum. Bu gibi çirkin imalarla devletimizin kurumlarının yıpratılmasının hangi amaçlara hizmet edeceğinin takdiri yüce milletimize aittir" dedi.