kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Jet taksiler geliyor!

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda birkaç gündür havacılık fuarı var. Türkiye'nin hızla geliştiğinin en çarpıcı örneğini orada görmek mümkün. Fuarda özel havacılık firmaları, 50, 100 milyon dolarlık hatta daha büyük rakamlarla uçak alımları yapıyor, yeni bağlantılar kuruyor.
Bu gelişmelerin yanında bir de hayatımıza yeni girecek olan "Hava taksi" ler var. Myjet firması önümüzdeki yıl hava sahalarımızı renklendirecek Eclipse 500 Jet'ini Türkiye'ye getiriyor.
Bunun ne anlama geldiğini şöyle söyleyelim: İstanbul'u merkez alırsak 2500 kilometre mesafedeki her yere "jet taksi"yle gidebiliyorsunuz. İster Kars'a, Adıyaman'a, isterseniz Moskova, Kahire ya da Budapeşte'ye anında uçabilirsiniz.
Türkiye bu hızlı hizmete ABD ve Avrupa'yla aynı zamanda kavuşacak. Bu işin öncülüğünü ise Atasay Kuyumculuk'un genç patronu Cihan Kamer ve ortağı Ekim Alptekin yapıyor. Myjet Genel Müdürü Sedat Göksal şöyle diyor:
"Bir dönem cep telefonları pahalı olacağından satmaz deniyordu. Sonrasını herkes biliyor. Jet taksiler de böyle. Başlangıçta pahalı gelebilir ama giderek hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyorum."