kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tinerci diye sokak ortasında yaktılar

Gülcan DEMİRCİ SABAH
5 kişinin dövüp, üstüne tiner dökerek yaktığı 20 yaşındaki Gökhan Çakmakoğlu yaşam savaşı veriyor. Saldırganlardan ikisi tutuklandı..
İstanbul Kartal'da 6 Haziran'da yaşanan olayda, asansör bakım servisinde çalışan Gökhan Çakmakoğlu (20) iş için Cevizli'ye gitti. Daha sonra yakında oturan ablasını ziyaret etmek isteyen genç, 5 kişiyle bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Şahıslar dövdükleri genci otomobile bindirip 200 metre ilerideki parkta üstüne tiner dökerek ateşe verdi. Çevredekilerin yangın tüpüyle söndürdüğü Çakmakoğlu yoğun bakıma alındı. Polis Fehmi Yılmaz, Mert Tepe, Fatih Şen, İbrahim Karadağ ve Yılmaz Orta'yı gözaltına aldı. Fehmi Yılmaz ve İbrahim Karadağ, "hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'OĞLUM TİNERCİ DEĞİL'
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fatih Şen, arkadaşlarının Çakmakoğlu'nu tinerci olduğu için döverek aracına bindirdiklerini, Karadağ'ın parkta üstüne tiner döktüğünü, Yılmaz çakmakla korkutmak istediği sırada kaza olduğunu öne sürdü. Yoğun bakım ünitesinde ölüm kalım savaşı veren ve vücudunun yüzde 71'i üçüncü derecede yanık olan Çakmakoğlu ise hayati tehlikeyi atlatamadı. Hastane önünden bir an olsun ayrılmayan anne Sevim ile baba Adem Çakmakoğlu, "Oğlumuz tinerci değil. O mahallede 25 yıl oturduk. Herkes bizi tanır. Önce öldüresiye dövüp parkta çocukların gözü önünde diri diri yakmışlar. Bu insanlık dışı" dedi. Ailenin avukatı Mustafa Demirbağ serbest bırakılan üç kişinin tutuklanması için itiraz edeceklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları