kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KANLICA'DAKİ YALIYA EL KONDU... Boğaz'ın en güzel yerindeki bu yalıya göz diken çete, evin sahibesini öldürdükten sonra evlatlığa işkence yaptı. Sonra da yalıyı sattı.

Emlaklara el koyup vahşice öldürdüler

Rıdvan TEZEL - Mustafa KAYA / SABAH
Tapu çetesi, malını satmak istemeyen üç kişiyi Hizbullah yöntemiyle öldürdü. Beykoz ve Şişli tapu müdürü ile Ümraniye tapu müdür yardımcısı gözaltında..
İLİŞKİLİ HABERLER
Emlaklara el koyup vahşice öldürdüler
İstanbul'da yakalanan gasp ve cinayet çetesinde Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur'un yanı sıra Şişli Tapu Müdürü Necdet Akkaya ve Ümraniye Tapu Müdür Yardımcısı Turhan Tecik'in de olduğu ortaya çıktı. Gayrimenkul zengini kimsesiz yaşlıları hedef seçen ve zorla senet imzalatarak mallarına el koyan, direnenleri yasadışı Hizbullah örgütünün domuz bağı yöntemiyle bağlayıp öldüren çeteyi ele veren aynı kaderi yaşayan ağabey kardeş oldu.

24 ADRESE BASKIN YAPILDI
Beyoğlu Cihangir Palas'ta yaşayan emekli doktor Şemsiddin Geçgil (82) ile ablası Fikriye Geçgil (84), 7 ay önce esrarengiz bir şekilde kayboldu. Komşularının ihbarı üzerine harekete geçen polis, Kosova'nın başkenti Priştina'dan yıllar önce İstanbul'a göçen kardeşlerden Fikriye Geçgil'in kardeşinin ölümünden sonra kaçırıldığı, Gebze'de bir evde alıkonularak aç susuz bırakıldığı, ardından da bir köprüden atıldığı belirtildi. Temizlik işçileri tarafından bulunarak hastaneye kaldırılan yaşlı kadın ifade veremeden yoğun bakımda hayatını kaybetti. Daha önce üç kardeşleri ölen Geçgil Kardeşlerin Yeşilköy, Okmeydanı, Cihangir, Ümraniye ve Beyoğlu'ndaki gayrimenkullerinin bazı kişiler tarafından satın alındığı belirlendi. Ve kanlı çetenin ilk izi bulunmuş oldu. Gece gündüz takip yapan polis, 2 ay sonunda çete üyelerinin tek tek kimlikleri ile adreslerini belirleyip, operasyona start verdi. Önceki gün 24 ayrı adrese eşzamanlı baskın yapan polis, aralarında Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur ile "normal ölüm" raporu hazırlayan 2 doktorun da olduğu 35 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin liderinin Çetin Acar olduğu bildirildi.

3 TAPU MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
Sorgular sürerken Temur'un yanı sıra Şişli Tapu Müdürü Necdet Akkaya ve Ümraniye Tapu Müdür Yardımcısı Turhan Tecik'in de gözaltında bulunduğu ortaya çıktı. Tapu müdürlerinin, yaşlı mal sahipleriyle ilgili bilgiyi çeteye bildirdikleri, ayrıca sahte belgelerle devir işlemlerini gerçekleştirdikleri belirlendi. Çetedeki doktorların da kurbanlara normal ölüm raporu verdikleri ileri sürüldü. Gözaltındaki tapu müdürlerinin satışı sorunlu senetleri polise vermek istemedikleri ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gelen gasp bürosu ekiplerine, tapu müdürlerinin "Savcılıktan satış senetleri incelensin yazısı getirin" dedikleri, bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcının 'gözaltı' talimatıyla makamlarında yakalandıkları ileri sürüldü. Polis, çeteyle ilgili detayları da tek tek araştırıyor. Gasp ve cinayetle suçlanan çete üyelerinin çeşitli bankalardaki milyon YTL'lik hesaplarına el konuldu.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLERE İNCELEME
Tek tek belirlenen hesaplardaki para akışı da mercek altına alındı. Bu arada çetenin zorla ele geçirdiği gayrimenkullere ait tapuların saklanması için kasa kiraladığı da ortaya çıktı. Polis, kiralık kasalarda çok sayıda tapuyla karşılaştı. Şemsiddin Gençgil'in cesedi Çorlu yakınlarındaki terk edilmiş bir benzin istasyonunda halıya sarılmış halde gömülü bulundu. Polis, son dönemdeki şüpheli yaşlı ölümlerini de mercek altına aldı. Öte yandan çetenin kurbanı Geçgil kardeşlerin komşuları ikilinin hiç evlenmediğini anlatarak, "Son zamanlarda çok korkar olmuşlardı. Belalı birilerine bulaştıkları belliydi. Uzun süre gazetelerini almaya çıkmayınca durumu polise bildirdik" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları