kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Televizyon yorumcusu Russert öldü

Yeni Haber
ABD'de politikacılar ve meslektaşlarınca televizyonun en etkili siyasi yorumcusu kabul edilen NBC kanalının Washington temsilcisi ve en çok izlenen pazar sohbet programı olan "Basınla Buluşma"yı yöneten Tim Russert, 58 yaşında yaşamını yitirdi.

Ailesiyle İtalya'da yaptığı kısa tatilden yorgun olarak dönmesine karşın hemen işine başlayan Russert, NBC'nin Washington bürosunda çalışırken kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırılmasına karşın kurtarılamadı.Russert'in beklenmedik ölümü, Washington'da siyasi çevrelerde ve medyada şok etkisi yaptı.

Avrupa'da olan Başkan George W. Bush, yayımladığı taziye mesajında, "Russert, son derece çalışkan ve zorlayıcı bir haberciydi. Yokluğunda onu çok arayacağız" dedi.Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama, "televizyonda ondan daha iyi röportaj yapan hiç kimse yoktu" ifadesini kullandı.Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain, Russert'i, neslinin en önde gelen gazetecisi olarak nitelendirdi.Russert'in hayatını kaybetmesinin ardından Amerikan haber televizyonları MSNBC, CNN ve Fox News, saatler boyunca reklam kesintisi vermeden özel yayın yaptı.

Fakir bir aileden gelen ve bir süre siyasette yer alan Russert, 1980'li yıllarda NBC'de çalışmaya başladıktan sonra 1991'de "Basınla Buluşma" programını üstlenmiş ve bu siyasi sohbetler, ülkenin en çok izlenen ve prestijli röportajları haline gelmişti.Bush'un eski siyasi danışmanı Karl Rove, "Russert'tan programı için gelen davetiyeler, onları alan siyasetçiler için hem prestij kaynağı, hem reddedilmesi hemen hemen imkansız teklifler, hem de çok iyi hazırlanılması gereken sınavlar niteliğini taşırdı" dedi.

AA