kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Suyumuz temiz, ben gece gündüz içiyorum"

Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun Kırıkkale'de 40 yıldır içildiğini ve halkı "kobay" olarak kullanmalarının mümkün olmadığını söyleyerek, "Bizim suyumuz temizdir. Gönül rahatlığıyla içilebilir. Şerefimle temin ediyorum, ben gece gündüz içiyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kızılırmak'tan Ankara'ya getirilen suya ilişkin iddialarla ilgili, Basın Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Duvarında "Arsenik İzmir'de, CHP Göreve" yazılı pankartın bulunduğu toplantı salonuna gelen Gökçek, sürahiye musluktan su doldurarak, gazetecilerin önünde içti. Gökçek, "Bizim suyumuz temizdir. Gönül rahatlığıyla içilebilir. Şerefimle temin ediyorum, ben gece gündüz içiyorum" dedi.

Gökçek, geçen yıl Ağustos ayında yapılan su kesintileriyle kendisine yönelik hak etmediği bir kampanya başlatıldığını ve "Suyu Kesikköprü'den 1 yılda getiremez", "Bu su içilemez, sülfatı yüksek", "Suda ağır metal ve arsenik var" gibi iddiaların dile getirildiğini anlatan Gökçek, getirilen suyu kentin içme suyu şebekesine verdikten 21 gün sonra da "Bizi kobay olarak kullandı" şeklinde iddialarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Halkı kobay olarak kullanmalarının mümkün olmadığını ifade eden Gökçek, Kesikköprü ve Kırıkkale'de bu suyun 40 yıldır içildiğini dile getirdi.

Gökçek, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un açıklamalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Bizim ODTÜ'ye analiz yaptırmadığımız doğrudur. Kimya mühendisleri ve inşaat mühendisleri odalarının yaptırdığı ve web sayfalarında yayınladıkları analizleri aldık. Biz ODTÜ verilerini tamamen buradan aldık. Montaj yok. Aslında bir dava açılacaksa bizim açmamız lazım. Çünkü biz Kimya Mühendisleri Odası'nın ODTÜ'ye yaptırdığı analizi kullandık. Niçin kullanmayalım? Bu analizi birebir aldım. Dava açacaksanız oraya açın."

Gökçek, Akbulut ile telefonda görüştüğünü ve Akbulut'un kendisine, "Medya açıklamalarımı çarpıttı. Musluktan arsenik akıyor demedim' dediğini ileri sürdü.

İçme suyuyla ilgili olarak bir su lobisinin olduğunu, bu lobinin içme sularının şüpheli hale getirip medyaya telkinlerde bulunduğuna ilişkin duyumlar aldığını kaydeden Gökçek, ASKİ avukatlarının asılsız iddialarda bulunanlar hakkında davalar açmaya başladığını belirtti.

Gökçek, gazetecilerin Ankara'da suya zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusunu ise, "Suya şu anda zam yok" şeklinde yanıtladı.

(ANKA)