kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Miley Cyrus

Yaz atkıları ısınmak için değil, süs için takılıyor

2008 yazının en trendy aksesuvarlarının başında çeşit çeşit atkılar geliyor. İpek ve benzeri hafif kumaşlardan yapılan yazlık atkılar, kıyafetleri renklendiriyor..
Atkının sadece kışın takılacağını sanıyorsanız, fena halde yanıldığınızı bu yaz göreceksiniz! Zaten mağazaları gezme fırsatınız olduysa, yanıldığınızı şimdiden fark etmiş olmalısınız... Çünkü bu yıl, hemen her markanın yaz koleksiyonunda atkı var! Tabii atkı deyince aklınıza hemen yün, kalın modeller gelmesin. Yazlık atkılar; son derece hafif, ipek ve benzeri kumaşlardan yapılıyor. Zaten bu atkıların amacı sizi sıcak tutmak değil. Yazlık atkılar; kolye, küpe gibi sadece aksesuvar olarak takılıyor, o nedenle de son derece renkli oluyor.

SERİN YERLERDE İŞE YARIYOR

Yazın atkı takmanın yararları da var tabii. Örneğin uçakta ya da klimayla fazla soğutulmuş bir ortamda, boynunuzdan alacağınız atkıyı omuzlarınıza sararak hemen ısınabilirsiniz. Her ne kadar çoğunluğu desen ve renk olarak oldukça farklı olsa da yaz atkılarının bir kısmı poşuya benziyor. Bu arada modaya uyarak geçtiğimiz aylarda; bir kahve markasının reklamında, boynunda poşuyla ekrana gelen televizyon yıldızı Rachael Ray, 'köktendinci teröristlere sembolik destek' verdiği gerekçesiyle tepki çekmiş ve reklam hemen yayından kaldırılmıştı. Akla gelen soru ise şu: Poşu ve benzerlerinin birkaç ay sonra moda dergilerini süsleyeceği bilinse yine aynı tepki gösterilir miydi?
Haberin fotoğrafları