kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bebe sonunda Türkiye'de!

TÜLİN KERMEN
En sevdiğim markalardan biri olan 'Bebe' sonunda Türkiye'de! Bebe ürünlerini, yurtdışından eşya getiren küçük butiklerden almak beni üzüyordu, şimdi çok yakınımızda ve anladığım kadarıyla yakında her köşe başında... Unitim Holding'den, Bebe İş Ünitesi Direktörü Özlem Sarıoğlu, sorularımı yanıtladı...

* Bebe ismi nereden geliyor?
Bebe 1976 yılında kurulmuş, adı ise o dönemin felsefesini yansıtan 'to be or not to be' (olmak ya da olmamak) cümlesinden geliyor. Ayrıca bu kelime bazı dillerde kadın anlamında da kullanılıyor. Örneğin Farsça'da iskambil destesindeki kız anlamına geliyor.

* Bebe kadınını tarif eder misiniz?
Manny Mashouf tarafından Amerika San Fransisco'da 1976 yılında küçük bir butik olarak kurulan Bebe; stil sahibi, güçlü, sofistike, kendinden emin, seksi, trendy, bakımlı kadınlar için giyim ve aksesuvar ürünleri dizayn ediyor. Ürünler Bebe'nin tasarım ekibi tarafından tasarlanıyor. Ayrıca her sezon, ünlü bir tasarımcının Bebe'ye özel hazırladığı bir koleksiyon da yer alıyor mağazalarda.

* Bebe'nin 2008 koleksiyonun teması ne?
Bebe'de sezon yok. Her hafta minimum 100 yeni çeşit mağazaya giriş yapıyor ve her hafta mağazanın görsel düzenlemesi değişiyor. Bir ürünün tasarım aşamasından mağazaya teslim süresi 8 hafta. Dolayısıyla son trendleri en yakından takip eden dinamik bir marka Bebe.

* Bebe giyen birçok ünlü var, değil mi?
Alicia Keys, Britney Spears, Destiny's Child üyeleri, Ciara, Eva Longoria, Paris Hilton, Shakira, Jennifer Lopez ve Mischa Barton gibi ünlülerin en çok tercih ettiği markalardan biri Bebe. Marka, Türkiye'de bulunduğu kısa süre içinde de markayı bilen ve takip eden ünlülerin gözbebeği oldu.