kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Wii Denge Tahtası üzerinde oyun oynarken gerçekten de hareket ediyor ve terliyorsunuz.

Maksat âlem fit olsun

Burcu ALDİNÇ
07.06.2008
Evde kayakla atlama yapmak, hula hop çevirmek ya da tenis oynamak ister misiniz? Nintendo'nun yeni oyunu Wii Fit, ekran karşısında oyun oynarken, egzersiz yapmanızı ve ter atmanızı sağlıyor..
Şu sıralar tüm dünyada yeni bir trend var: Evde bilgisayar başında oyun oynayıp kalori yakma trendi... Evet yanlış duymadınız, Nintendo'nun ilk kez geçen aralık ayında Japonya'da piyasaya çıkardığı yeni oyun paketi Wii Fit, sadece oyun oynamanızı sağlamıyor, sizi terletiyor, koşturuyor ve şekle sokuyor. Bu nasıl mı oluyor? Tabii ki, Wii Fit paketinin içinden çıkan denge tahtası sayesinde. Paketin içinden ayrıca bir de oyun CD'si çıkıyor. Oyunu televizyon ekranına bağladıktan sonra, tek yapmanız gereken şey, yoga mı, aerobik mi ya da başka bir spor mu yapacağınıza karar vermek. İster tenis oynayabilir, ister boks yapabilir isterseniz de stresinizi golfte atabilirsiniz. Nintendo'nun daha önce piyasaya sunduğu Wii ile ekran karşısında bunların birçoğu zaten yapılıyordu. Wii Fit ise bu işi bir adım daha öteye taşıyor. Çünkü paket içinde yer alan denge tahtası, vücudunuzun tüm hareketlerine karşı duyarlılık gösteriyor. Ağırlığınızı ve herhangi bir yöne eğiliminizi algılıyor. Böylece Wii Denge Tahtası üzerinde yaptığınız tüm hareketler, ekranda beliriyor.

EVDEKİ ANTRENÖR
Üstelik alet boyunuzu ve kilonuzu ölçerek 'vücut kitle indeksi'nizi de hesaplıyor. Birkaç denge testinden sonra ise Wii Fit vücut yaşınızı söylüyor. Üstelik tüm bu bilgileri kaydediyor ve vücudunuz geliştikçe, aradaki farkı bizzat görmenizi sağlıyor. Vücut yaşı hesaplandıktan sonra bir antrenör sizi yönlendirmeye başlıyor. Pakette aerobik, kas egzersizleri, yoga ve denge oyunlarından oluşan dört farklı kategori var. Bu dört kategorideki egzersizler arasında ise hula hop çevirme, kayakla atlama, şınav, ritmli boks, kürek çekme gibi farklı egzersizler bulunuyor. Ayrıca Wii Denge Tahtası'ndan bağımsız, iki kişi uygulayabileceğiniz koşu programları da mevcut. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey ekstra bir kumanda. Daha sonra kumandaları cebizinize koyarak, olduğunuz yerde koşarak arkadaşınızla yarışabilirsiniz. 'Benimle sadece bilgisayar başa çıkabilir,' diyenler ise, koşu programından bir tazıyı ya da köpeği kendisine rakip olarak seçebilir.

KRALİÇE DE OYNUYOR...
Tüm dünyada 25 miyondan fazla satan oyun, PlayStation'ın rekorunu kırıp yeni bir fenomene dönüşmüş durumda. Türkiye'de ilk piyasaya çıktığı hafta 25 bin adet Wii Fit satılmış. Wii müdavimleri arasında dünyaca ünlü isimler de var. Bir rivayete göre İngiltere kraliçesi Elizabeth sık sık torunu William ile Wii oynuyormuş. Bunun dışında Nicole Kidman ve Jessica Alba gibi dünyaca ünlü starların da evde Wii Fit'e yöneldikleri konuşuluyor. Profesyonel spor yapanları keser mi bilinmez ama spor salonuna gidecek vakti olmayanlar için Wii Fit oldukça makul bir alternatif olabilir.