kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Issız Sokaklar adlı bu fotoğraf geçen yılın ikincisi olmuş. R.F. Atakan Sarı'nın imzasını taşıyor ve Şubat 2007'de İzmir'de çekilmiş.

Şehrin en güzel kareleri

NESLİHAN TUNÇ
Hep acı dolu ve dramatik haberlerle gündeme gelen sokak hayvanları bu kez bir fotoğraf yarışmasına konu oldu. Eğer siz de onların şehrin en güzel fotoğrafları olduğunu düşünüyorsanız, alın fotoğraf makinenizi elinize, çıkın sokağa ve basın deklanşöre.....
Cami avlusunda kümelenen güvercinler, balıkçıların kovasından balık aşıran kediler... Ya da düşman çatlatırcasına birbirlerine sokulmuş bir kedi ile köpek... Şehir yaşantısı içinde her gün rastladığımız manzaralar bunlar. Çoğumuz için sıradan olan bu görüntüler şimdi bir fotoğraf yarışmasına konu oldu. Kurulduğu 2006 yılından bu yana çok sayıda sokak hayvanının yuva bulmasına, sahipsiz dişi sokak kedilerinin özel kliniklerde kısırlaştırılmasına ve barınaklar için çeşitli destek kampanyaları düzenlenmesine önayak olan Minikpati.com, 'hayvanlar insanlardan uzaklaştıkça, insanlar da doğasından uzaklaşır' inancıyla keyifli bir fotoğraf yarışmasına imza atıyor. Tüm hayvanseverlere ve fotoğrafa ilgi duyan herkese açık olan 'Sokaklar hayvanlarla güzel' adlı yarışmanın ikincisi, Canon'un desteğiyle gerçekleşiyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin öncelikle Minikpati.com sitesine üye olmaları ve daha sonraki işlemlerde Minikpati.com sitesine üye olunan e-posta adresini kullanmaları gerekiyor. Yarışmaya katılacak adaylar, çektikleri fotoğrafları en geç 15 Temmuz 2008 tarihine kadar minikpatifoto@gmail.com adresine gönderecek. Gönderilen fotoğraflar, 22 Temmuz tarihine kadar değerlendirilecek. Yarışmanın ödül töreni 2 Ağustos'ta Üsküdar Barınağı'nda yapılacak. Yarışmanın birincisine Canon tarafından 1.000 YTL değerinde hediye çeki, ikincisine 500 YTL üçüncüsüne ise 300 YTL değerinde hediye çeki verilecek. Yarışmanın ve minikpati.com sitesinin yaratıcısı Hacer Kaya, "Biz Minik Pati olarak sokak hayvanlarının şehrin görüntüsünü bozduğunu düşünmüyoruz," diyor ve devam ediyor: "Hayvanların evlere kapatılmasını, kalanların da barınaklara tıkılmasını çağdaş bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Hayvanlar eskiden olduğu gibi insanlarla, doğayla, şehirle iç içe özgürce yaşayabilmeli. Biz, şehirdeki en güzel fotoğrafların aslında kediler, köpekler ve kuşlar olduğunu düşünüyoruz. Pek çok fotoğrafçı da bu görüntüleri beğeniyor olmalı ki fotoğraflarında birbirine bitişik binaları ve yığın halinde dolaşan insanları değil, sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekmeyi yeğliyor." Kaya bu fotoğraf yarışmasıyla sokakların hayvanlarla daha güzel olduğunu tüm insanlara göstermek amacını taşıdıklarını söylüyor: "2007 yılında ödül kazanan fotoğrafçılar biz istemesek de aldıkları para ödüllerini barınaklara bağışladılar. Yarışmadan sonra çok sayıda olumlu yönde eleştiri aldık ve bu yüzden 'Sokaklar hayvanlarla güzel' konulu yarışmamızı gelenekselleştirmeye karar verdik."
Haberin fotoğrafları