kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinefiller için...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* İkinci Nefes'in yönetmeni Alain Corneau Türkiye'de Dünyanın Bütün Sabahları ve Yeni Dünya filmleriyle tanınıyor. 90'lı yılların sonunda Orhan Pamuk kendisine verilen devlet sanatçılığı unvanını reddedince sanatçı ve devlet ilişkisi üzerine bir tartışma başlamış, Atilla Dorsay da iki kızı ve karısıyla birlikte her şeyden uzakta kendini sanata adayan ve kralın saraya gelmesi için yaptığı davetlere cevap dahi vermeyen bir müzisyeni anlatan Dünyanın Bütün Sabahları'nı örnek gösterip, "Gerçek sanatçı odur," demişti.

* The Incredible Hulk orijinal ismiyle gösterime girdi, oysa İnanılmaz Hulk, Akıl Almaz Hulk, Harika Hulk veya Olağanüstü Hulk gibi isimler pekala kullanılabilirdi.

* Filmin çekimleri çevreci tekniklerle gerçekleştirildi. Karbon salınımını azaltmak için Edward Norton sette hibrid bir araç kullandı, filmin prodüktörü Gale Anne Hurd de The Incredible Hulk'ın diğer yapımlara örnek olmasını umduğunu söylemiş.

* Bu yıl gösterime giren Iron Man'de Robert Downey Jr., Tony Stark rolüyle karşımıza çıkmıştı. Bu filmde de kendisi aynı rolü canlandırıyor.

* Sega tarafından hazırlanan The Incredible Hulk video oyunu hakkında bilgi almak isteyenleri www.incrediblehulkthegame.com sitesine yönlendiriyoruz.

* The Incredible Hulk'ın oyuncularından Liv Tyler'ın eskiden vejetaryan olduğunu ama daha sonra et tutkusuna yenik düştüğünü... Sırf doğduğu haftaki TV Guide dergisinin kapağında entelektüel Avrupa filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu ve yönetmen Liv Ullmann olduğu için annesinin ona Liv adını koyduğunu... Ve hayatı boyunca bir kez bile oyunculuk dersi almadığını biliyor muydunuz?

* Sınır(da) hakkında Variety yazarı John Anderson'ın yorumu: "Bir film aynı anda kulaklarından adrenalin fışkırtacak denli güçlü, insanın kanını donduracak denli korkunç ve aşırı sıkıcı olabilir mi? Fransızların Hostel ve Saw filmine cevabı olan Sınır(da)'yı izlerken insan 100 dakika boyunca kan kaybediyor gibi oluyor, üstelik işkence pornosu olarak adlandırılabilecek türün ameliyat masasına daha çok vahşet, kötülük ve acıdan başka bir şey de koymuyor film. Fransızların rock'n roll müziğe cevabı gibi bir şey bu..."

HAFTANIN DİĞER FİLMİ

* Mistik Olay'ın yönetmeni M. Night Shyamalan hakkında mistik gerçekler: Kendisinin gerçek ismi Manoj Nelliyattu Shyamalan, 1970 doğumlu, 1993'de evlendiği Bhavna Vaswani'den iki çocuğu var. Tıpkı Alfred Hitchcock gibi o da filmlerinde şöyle bir görünüp kaybolmayı sever. İsmi "Şah-ma-lon" şeklinde okunmalıdır. "Night" ismini ise kendine lisede takmıştır.

* İşaretler filmi için Disney kendisine 5 milyon dolar ödeyince (filmi çekmesi için değil, yazması için), Shyamalan bir anda Hollywood'un en pahalı senaristi haline geldi. Olay gerçekleştiğinde 32 yaşındaydı.

* Peki acaba Altıncı His filminin yönetmeninin sinema tarihinde en çok sevdiği üç film hangisi? Bir Harrison Ford, bir Bruce Willis macerası ve bir de korku filmi... Kayıp Hazine Avcıları, Şeytan ve Zor Ölüm.

* Dijital kameralarıyla filmler çeken amatör yönetmen okurlarımızın durumunu bilememekle birlikte, Shyamalan'ın 17 yaşına bastığı gün arkasında özenle çekilmiş 45 amatör filmi olduğunu güvenilir kaynaklar doğruluyor.

* Mistik tesadüf: Altıncı His filminin çekimleri 1998 yılının 6 Ağustos günü başlamıştı. Mistik Olay'ın çekimleri ise 6 Ağustos 2007'de başladı.
Haberin fotoğrafları