kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaralı leyleğe ve yavrularına şefkat eli

Yeni Haber
Antalya'nın Finike İlçesi'nde vurularak yaralanan leyleği bahçede bulan ve veterinere götüren daha sonra da Belediyeden yardım isteyerek bir apartmanın bacasının üzerindeki yuvada kalan yavrulara da yiyecek ve su verdi.

Finike Eski Mahallede oturan Selahattin Kırmızı tarafından bahçede yaralı halde bulunarak veterinere götürülen, kanadının kırıldığı da belirlenen leylek yaklaşık 1,5 ay veteriner Onur Karabulut'a ait klinikte tedavi edilecek.

Yaralı leyleği bahçesinde bulduğunu ve tedavisi için kliniğe götürdüğünü ifade eden Selahattin Kırmızı leyleğin yavrularını doyurmak için de Finike Belediyesinden yardım istedi. İtfaiye aracının merdiveniyle çatıdaki yuvaya ulaşan Selahattin Kırmızı, yavrulara balık ve su verdi. Leyleğin vurulmasından büyük üzüntü duyan Kırmızı şöyle dedi:

''Leyleği bahçede yaralı halde buldum. Götürdüğüm veteriner leyleğin saçmayla yaralandığını söyledi. Sonra leyleğin yavruları aklıma geldi. Yuvasını aradım ve buldum. Belediyeden yardım istedim. Belediye Başkanı'nın izin vermesi sayesinde leyleğin yavrularını da balıklarla doyurdum. Tedavisinin devamı için leyleği veterinere bıraktık.''Leyleğin tedavisini üstlenen Veteriner Onur Karabulut, insanların bilinçsiz silah kullanmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

''Bu, kliniğime gelen ilk ateşli silah yaralaması değil, son da olmayacak. İnsanlar silahı eline alıp bilinçsizce kullandığı sürece daha birçok hayvanın canı yanacak. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Yaralı leylek 1-1,5 ay kadar eziyet çekecek.''

AA