kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eşi Hayrünnisa Gül ile Dubrovnik'i dolaşan Cumhurbaşkanı Gül, yağmur nedeniyle gezisini yarıda kesti. Gül, kent turunu Türkiye'ye dönmeden önce Dubrovnik kalesini gezerek tamamladı.

'Riski herkes tam olarak hesaplamalı'

Kadir ERCAN
Hırvatistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti hakkında kapatma davasının açıldığı 14 Mart tarihini, "Türkiye'nin siyasi çalkantıya girdiği gün" diye nitelendirdi. Gül, "Her olayın Türkiye'ye maliyeti ne olur? Böyle kritik bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'de risk primini yükseltmenin maliyetinin ne olduğunu herkesin görmesi lazım. Türkiye, tarihinde çok büyük fırsatları kaçırmıştır. Yeni fırsatları kaçırmamamız lazım" dedi. Gül, "Yargı çok fazla mı eleştiriliyor? Türban kararı, milli iradeyi zedeledi mi?" şeklindeki soruya ise "Daha fazla ayrıntıya girmek istemem" diyerek yanıtlamadı. Gül şunları söyledi: "Tabi farklılıklar olacak. Bunları diyalogla, demokratik ülkelerde nasıl oluyorsa bu şekilde halletmeye ihtiyaç var. Anayasa rehberliğinde demokrasinin, evrensel hukukun evrensel ilkeleri içinde meseleler halledilmeli.

'MECLİS EN ÜST KURUM'
Siyasi partilerin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Gül, "TBMM Türkiye'nin kalbi. Halkın iradesinin temsil edildiği yer, en üst kurum. Oradaki siyasi partilerin bir araya gelmesi, konuşması önemli" dedi. Gül, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla başlayan hukuki tartışmalarla ilgili soru üzerine ise şunları söyledi: "Anayasa nasıl değiştirilir, bunun kuralları yazılı. Gerekçeyi görünce nasıl bir neticeye vardıklarını göreceğiz. Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda gerekçelerini beklemek gerekir."