kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası ilk kez Türkiye'de

Yeni Haber
Dünyanın en popüler yamaç paraşütü bölgelerinden biri olan Fethiye Ölüdeniz 02 - 06 Temmuz 2008 tarihlerinde Dünya Yamaç Paraşütü Akrobasi Kupasına ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en iyi akrobasi pilotlarının defalarca ziyaret ettiği ve uçuşlar yaptığı Ölüdeniz, bu kez ana sponsorluğunu Lionclub'ın üstlendiği Acro Attack 08'in (Dünya Yamaç Paraşütü Akrobasi Kupasının) üçüncü ayağında profesyonel akrobasi pilotlarını ağırlayacak.

Akrobasi yarışmaları Acro World Tour ( Dünya Akrobasi Yarışları ) adı altında kısa adı FAI olan Dünya Sportif Havacılık Federasyonu'nun onayladığı yarışmalardan oluşuyor. Bu yarışmalarda puan toplayan pilotlar her yıl şampiyona da aldıkları dereceler yanında FAI akrobasi pilotları sıralamasında yer alarak dünyanın en iyi akrobasi pilotları arasına seçilmek için mücadele ediyorlar.

Temmuz 2008'de Dünya'nın gözü Ölüdeniz'de

Yamaç Paraşütünün göze en çok hitab eden ve en heyecanlı dalı olan Akrobasi yarışmaları, profesyonel akrobasi pilotlarının uçuşları ile görsel bir show özelliğini taşıyor. WORLD ACROCUP 08, uluslararası bir yarışmanın Türkiye ayağı olması nedeni ile sporcular, hakemler, gözlemciler ve bu spor dalının meraklıları tarafından dört gözle bekleniyor.

Yamaç Paraşütü sporunun dünyadaki en önemli merkezlerinden birinin Ölüdeniz olduğunu söyleyen IKARUS Havacılık organizatörlerinden Can Gül, "Bu yarışma, son derece yetenekli pilotların akrobasi manevraları ve zengin animasyonlarıyla süslenen aktivite programı, misafir pilotlar için muhteşem bir atmosfer oluşturacak. İzleyenler ise eşsiz bir görsel şölene tanık olacaklar" dedi. IKARUS sportif havacılık öncülüğünde düzenlenecek olan organizasyonda dünyanın en iyi 50 profesyonel akrobasi yamaç paraşütçüsü Ölüdeniz'de hünerlerini sergileyecek.

Üstelik Dünya'nın pek çok yerinde akrobasi uçuşları yapan bu sporcular, Türkiye'de çok fazla bilinmese de bu sporun meraklıları tarafından star olarak karşılanıyor ve takip ediliyor. Aynı zamanda Ford yetkilileri 'Ranger Weekends' kapsamında yapılacak çekiliş sonunda tahlillilere ranger test sürüşü ve tandem uçuşu yaptıracak.

5 Temmuz 2008 Cumartesi günü düzenlenecek Ana sponsorluğunu Lionclub'ın üstlendiği Acro Attack 08 partisinde profesyonel akrobasi pilotlarının da katılacağı ve uzun zamandır istediği gibi bir eğlence yakalayamamış, sıradan eğlence konseptine meydan okumakisteyenleri bir araya getiriyor.

ACRO ATTACK 08 AÇILIŞ VE KAPANIŞ PARTi PROGRAMI

2 TEMMUZ -Çarşamba ACILIS PARTİSİ

FUNK YOU (MAin Group,soulfunk , hiphop ,acidjazz ;Toplam 9 kişi) -Gypsy
Passion (Salsa , mambo ,merenge ;Toplam 2 kişi) -Hellium Balon üzeri
barkovizyon VJ gösterisi
2 dakikalık havai fişek gösterisi

5 TEMMUZ- Cumartesi

Zİ-PUNT (Electro Rock , DanceHall ;toplam 3 kişi) -DİVA the ZENNE (Oryantal ,Modern dans Show ;1 kişi ) -Hellium Balon üzeri barkovizyon VJ gösterisi

Acro Attack 08 parti organizasyonları süresince Helyum balon üzerinde barkovizyon gösterisi ile beraber gece paramotor uçuşları da gerçekleştirilecektir.

Organizasyonla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler 0212 296 06 57 numaralı telefonu arayabilirler.