kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz tanker sürücüleri greve başladı

Yeni Haber
İngiltere'de Shell şirketinin akaryakıtını dağıtan 600 tanker sürücüsünün 4 günlük grevi, bu sabah yerel saatle 06.00'da başladı.

Grevin başlamasıyla birlikte halka çağrıda bulunan hükümet, panik alımlarından uzak durulmasını, benzin istasyonlarına tüketiciye yetecek kadar akaryakıt dağıtılması için önlemlerin alındığını bildirdi.

Grevin önlenmesi için son dakikaya kadar sürdürülen görüşmelerden uzlaşma çıkmadığı, tanker sürücülerinin işverenin son dakikada getirdiği ve sürücülerin yıllık maaşlarını 36 bin 500 sterlinden 41 bin 500 sterline yükselten "geliştirilmiş ücret zammı" önerisini de reddettiği kaydedildi. Unite sendikası da yaptığı açıklamada, ücret zammının tatmin edici olmadığı için reddedildiğini belirtti.

Shell yönetimi ise, bütün İngiltere'de bulunan 1000 akaryakıt istasyonundan bazılarında sıkıntı çekilebileceğini, ancak müşterilerinin güç duruma düşmemesi için bütün önlemlerin alındığını açıkladı. Tanker sürücüleri, Shell'e ait 12 deponun önünde "grev çadırı" kurdu.

Shell, İngiltere'deki her 10 akaryakıt istasyonundan birini işletiyor. Bu yüzden grevin etkilerinin kısa sürede hissedilmesi bekleniyor.