kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'yi AB'de istiyoruz

STELYO BERBERAKİS
Rum kesiminin yeni lideri Hristofyas'la dün Kıbrıs'ta bir araya gelen Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkan Sarkozy'ye çattı ve Türkiye'nin AB'ye girişine destek verdi.....
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bokoyanni Rum Kesimi'nin yeni lideri Dimitris Hristofyas ile ilk resmi buluşmasını dün Lefkoşa'da gerçekleştirdi. Bir saatlik özel görüşmenin ardından gazetecilerle bir araya gelen Bakoyanni, Kıbrıs sorunu hakkında görüştüklerini söyledi. Ve Türkiye'nin AB üyesi olmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek "Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ne derse desin bizim desteğimiz tam" dedi.

GARANTÖRLÜK MODASI GEÇTİ
Türkiye'de yaşanan siyasi krizi de yakından takip ettiklerini belirten Bakoyanni "Sonucu ne olursa olsun Kıbrıs sorununun çözümü için uğraşlar asla kesilmemeli" dedi. Kadın bakan bir gazetecinin garantörlük sistemi ile ilgili sorusuna "Bunlar modası geçmiş sistemler. Adil bir çözüm bulunmasıyla zaten AB ülkesi olan Kıbrıs'ın garantisi AB'nin kendisi olacaktır" demesi dikkat çekti. Ancak KKTC'nin Dışişleri Bakanı Turgay Avcı Bakoyanni'nin sözlerine "Türkiye'nin garantörlüğü bizim için vazgeçilmez" cevabını verdi.