kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den, inşaat sektörü için araştırma istemi

Yeni Haber
CHP, inşaat sektöründe yaşanan daralma ve durgunluğun nedenlerinin araştırılması, sektörü yeniden ayağa kaldırmak için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, inşaat sektörünün, ağırlıklı olarak yerli sanayiye dayanması, yarattığı istihdam ve katma değerle ekonomi ve sanayinin bel kemiği durumunda olduğu belirtildi.

İnşaat sektörünün, demir çelik, çimento, cam, seramik ve boya gibi sektörleri doğrudan, diğer pek çok sanayi kolunu da dolaylı olarak etkilediğine işaret edilen önergede, sektörde yaşanan daralma ve durgunluğun nedenlerinin araştırılması, sektörü yeniden ayağa kaldırmak için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istendi.

Önergenin gerekçesinde de inşaat sektöründe yaşanan daralmanın hem istihdam hem inşaat sektörüne bağlı sektörlerde ciddi sıkıntılara neden olduğu ifade edilerek, sektörde yaşanan sorunların çözümünün, ekonomik durgunluğun aşılmasına da önemli katkı sağlayacağı kaydedildi.

AA