kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kahvaltı niyetine çikolata

Burcu ALDİNÇ
21.03.2008
Çikolatayı en çok kadınların sevdiğini biliyor muydunuz? Peki çikolatayı sabah yemek gerektiğini? Pierre Draps, çikolatanın bilinmeyen yönlerini anlattı..
Tarihi 19. yüzyıla dayanan çikolata, bugün dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biri. 88 yaşındaki Pierre Draps da hayatını çikolataya adayanlardan. O, bugün 60 ülkede, toplam 4 bin 900 farklı satış noktasında satılan ve geçtiğimiz aralık ayında Ülker tarafından satın alınan ünlü Belçika çikolatası Godiva'nın kurucusu. 'Önemli bir afrodizyak' olarak nitelendirdiği çikolatayı yemeden tek bir gün bile geçirmeyen usta, 1974 yılında çikolata şirketini Amerikalılara satmasına rağmen, evinde sevdikleri için çikolata üretmeye ve farklı lezzetler bulmaya devam etmiş. Ve şimdi kardeşleriyle birlikte açtığı ilk çikolata mağazasının yenilenmesi şerefine yeniden işinin başına döndü ve sınırlı sayıda üretilecek bir koleksiyon hazırladı. Ancak Draps'ın bu çok özel koleksiyonu, sadece Belçika'da iki mağazada ve Paris'teki St. Honore'de satılacak.

KAKAO=MUTLULUK
En iyi çikolatanın, kakao tadının yoğun olarak hissedildiği bitter olduğunu söyleyen usta, "Ne kadar fazla kakao, o kadar mutluluk," diyor. 'Çikolata bir afrodizyaktır' tezini ise sonuna kadar savunuyor. "Ben çikolata yemezsem mutsuz olurum," diyor ama en çok kadınların çikolatanın hakkını verdiğini de eklemeden geçmiyor. "Kadınlarla çikolata arasında farklı bir bağ var. Onlar ne zaman hangi çikolatayı yiyeceklerini çok iyi biliyor," diyor. Diyet çikolata kavramını ise kabullenmiyor: "Az yemek zorundaysanız, erken bir saatte yiyin ki, günün geri kalanı mutlu ve enerjik geçsin."
Haberin fotoğrafları