kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Beyaz gömleği, farklı renklerde kolyelerle tamamlayabilirsiniz.

Beyaz giymenin kuralları

Esra ÇORUH
23.05.2008
"Beyaz giymek cesaret ister," diye düşünüyorsanız, siz kaybedersiniz. Çünkü beyaz, bu sezonun en favori rengi. Pantolondan bluza, elbiseden güneş gözlüğüne kadar beyazlara bürünmeye hazır olur..
1- Yazın beyaz renk çok moda ama bronzlaşmadan bembeyaz giyinmeye çekiniyorum. Bu konuda ne yapabilirim? (Eda A. - Ankara)
- Haklısınız, beyaz kıyafetlerin bronz tende daha da hoş durduğu tartışılmaz bir gerçek. Şu an bronz olmadığınız için beyazlara bürünmek istemiyorsanız, size önerimiz beyaz aksesuarlar kullanmanız. Beyaz büyük bir çanta, ayakkabı, sandalet ya da takılarla modaya uyum sağlayabilirsiniz. Beyaz, her renkle uyum sağladığı için bu aksesuarları dilediğiniz kıyafetle kullanabilirsiniz. Beyazın verdiği romantik havayı da unutmamak gerek.

2- Yeni sezon için bir jean pantolon almak istiyorum ama klasik mavi jeanden artık sıkıldım. Sizce beyaz renkte bir jean alsam, rahatlıkla kullanabilir miyim? (İmge M. - İzmir)
- Bir tane beyaz jean satın almak, yeni sezon için yapacağınız en akıllı alışveriş olacaktır. Beyaz jeani, mavi jean kadar rahat giyebileceğinizi aklınızda bulundurun. Hatta dilerseniz, tepeden tırnağa kadar beyaz renge bürünebilirsiniz. Bunu yaparken araya küçük renkler katmaya ne dersiniz? Örneğin beyaz jeaninizi beyaz bir atlet ya da tişörtle tamamlarken, renkli aksesuarlar takabilirsiniz. Beyaz jeani siyah ceket ve bluzla tamamladığınızda daha ciddi bir hava katmış olursunuz. Ya da beyazı canlı renkte bir bluzla tamamlayarak sezonun floresan renk modasına da uymuş olursunuz.

3- Her yerde bembeyaz elbiseler dikkatimi çekiyor ama beyaz elbiseyi nasıl tamamlayacağımı bilemiyorum. Henüz beyaz giymek için erken mi? (Feryal Ç. - Ankara)
Beyaz elbise, yaz sezonu için en uygun ve rahat giyilebilecek parçalardan biri. Şu an için de beyaz giymenizde hiçbir sakınca yok. Giydiğiniz elbisenin içinizi çok göstermeyen kumaştan olmasına dikkat etmeniz gerekir. Ya da ince bir kumaştan ise mutlaka içine aynı renkte ya da ten rengi içlik giymenizi öneririz. Aynı zamanda kumaş ne kadar kalın görünürse görünsün, beyaz renk içi göstereceği için iç çamaşırı seçiminde özenli olmanızda fayda var. Örneğin ten rengi iç çamaşırı seçmek akıllıca olacaktır. Böylece kendiniz de daha rahat edersiniz. Elbisenizi istediğiniz renklerle tamamlayarak canlandırıp, farklı bir hava da verebilirsiniz.

4- Beyaz rengi her tür kıyafette çok seviyorum. Ama kıyafetim beyaz ağırlıklı olduğu zaman, ayakkabı ve çantamın ne renk olacağına karar veremiyorum. Sizce beyaz bir kıyafeti tamamlarken ne renk seçmeliyiz? (Ayça K. - Antalya)
- Beyaz bir kıyafeti istediğiniz gibi tamamlamakta özgürsünüz. Eğer ciddi bir hava vermek istiyorsanız siyah bantlı bir ayakkabıyla giyebilir, sıradanlıktan kurtulmak isterseniz parlak renklerde bir ayakkabı ve portföy çanta kullanabilirsiniz. Ya da beyaza çok yakışacak ve yaz sezonuna da çok uygun olacak dore sandaletleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra dore takılar takarak, beyaz-altın uyumunu iyice vurgulayabilirsiniz.

5- Yaz sezonu için yeni bir bikini almak istiyorum. Bronzlaştıktan sonra açık renk bikini çok hoşuma gidiyor ama beyaz renkte olanları giymeye çekiniyorum. Sizce açık renk bikini seçerken nelere dikkat etmeliyim? (G. T. - İstanbul)
- Beyaz, hafif bronzlaştıktan sonra yazın en güzel rengi. Özellikle beyaz bikini de plajların vazgeçilmezi. Ama beyaz bikini alırken dikkat etmeniz gereken nokta, bikininizin çift katlı olmasıdır. Aksi takdirde suya girdiğinizde içinizi gösterme ihtimali çok yüksek. Çok kalın bikini kumaşını seçmeniz de çabuk kurumayacağı için akıllıca bir seçim olmayacaktır. O yüzden ince kumaştan ama astarı olanları seçmelisiniz. Bu sezonun çift taraflı bikinileri de çok kullanışlı, aklınızda olsun!
Haberin fotoğrafları