kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MELİHA OKUR

Özyeğin'e 450 bin Euro'luk zırhlı

Sahibi olduğu Finansbank'ın yüzde 46'sını Yunan bankası NBG'ye 2.7 milyar dolara satıp, bankacılıktan çekildiğinde iş hayatındaki rakipleri bile,
"Acaba hangi alana yatırım yapar," diye kendisini yakın takibe almıştı.
FİBA Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Türkiye'nin en iyi girişimcisi unvanını kimseye kaptırmıyor. Kaptırmaya da niyeti yok!
Almayı, satmayı, iletişim yönetimini çok iyi bilen bir işadamı... İş hayatı renkli mi renkli? İlk işyeri hamburgerci dükkânı.
ABD'de öğrenci iken hamburgercide çalışmış. 1977'de Türkiye'ye döndüğünde Robert Kolej'den yakın arkadaşı Mehmet Emin Karamehmet, kendisini sahibi olduğu Çukurova Holding'e davet etmiş. Özyeğin, önce Pamukbank, sonra da Yapı Kredi Bankası'nda genel müdürlük yapmış. 1987'de ise kendi bankası Finansbank'ı kurmuş.
Özyeğin, 'Turgut Özal dönemi' zengini! Banka yöneticiliği, banka patronluğu geride kaldı. Artık küresel zenginler liginde koşuyor. Dünyanın ultra zenginleri arasında yer alıyor.
FORBES'ın milyarderler listesinde baş köşede oturmaya devam ediyor. Sıfırdan zirveye çıkmış. Fakat, nedendir bilinmez, son bir yıldır içine kapandı. Ortalıkta pek görünmüyor. Bankacılık ve perakende sektörü için kafa yormaya devam ediyor. Romanya'da işleri yolunda gidiyor.
Özyeğin son bir aydır kulislere yine damgasını vurdu. Her ofiste sadece Hüsnü Özyeğin ve bir buçuk ay önce Borusan İstinye'ye siparişini verdiği özel BMW konuşuluyor.
Bu BMW, özel olduğu kadar güvenliği de çok özel bir zırhlı. Fiyatı tam 450 bin Euro! Üstelik bu zırhlı siparişinin verildiği dönemde Özyeğin, kendi holdinginde çalışan altı özel güvenlik elemanını da İsrail'e eğitime yollamış!
Bu haberleri duyunca çok şaşırdım.
Özyeğin niye bir zırhlı araca ihtiyaç duyuyor? İster istemez aklıma, "Türkiye'deki 15 milyon yoksuldan mı çekiniyor?" sorusu geldi.
Benim tanıdığım Özyeğin, yoksulu da sever, yardım eder, kimseden de korkmaz. Ancak, iki gün önce bir davette bir dönem GİMA'da Özyeğin'le birlikte çalışmış bir profesyoneliyle karşılaştım. Ayaküstü konuşunca ben de süper zırhlıyı sordum, yanıt, "Niye şaşırdınız, Özyeğin güvenliğe özel önem verir. 2000'li yıllarda GİMA'nın da güvenliği, özel bir güvenlik şirketi tarafından sağlanıyordu. Bilmiyor musunuz?" diye geldi.
Sustum...