kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Galibiyet sokaklara döktü

Yeni Haber
13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde, evsahibi ülkelerden İsviçre'yi 2-1'lik skorla yenen (A) Milli Takım'ın galibiyeti, vatandaşlarca yurdun tüm köşelerinde kutlandı.

Kentlerdeki alanlarda ve caddelerde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla milli takım lehine sloganlar atarak tezahüratta bulundu.Kimi taraftarlar davul-zurna eşliğinde halaylar çekerlerken, kimileri de otomobilleriyle alanlar ve caddelerde zafer turu attılar.



* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

MİLLİ TAKIM'IN ZAFERİ İZMİR'DE COŞKUYLA KUTLANDI


İsviçre'yi 2-1'lik skorla yenen (A) Milli Takım'ın galibiyeti, İzmir'de çoşkuyla kutlandı.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri (A) Grubu'nda 2. maçında İsviçre karşısına çıkan A Milli Takım'ı İzmirli vatandaşlar yoğun bir coşku ve heyecanla izledi. A Millilerin ev sahibi İsviçre'yi Semih ve Arda'nın golleriyle 2 - 1 yenmesinin ardından İzmirliler sevinç gösterilerinde bulundu. Galibiyeti eğlenerek kutlayan İzmirli vatandaşlar, Milli Takım lehine sloganlar atarak tezahüratta bulundu. galibiyetin tadını çıkaran İzmirliler, geç saatlere kadar eğlendi. Bazı vatandaşlar da galibiyeti, otomobilleriyle şehir turu atarak kutladı.

MİLLİ TAKIMIN GALİBİYETİ İSKENDERUN HALKINI SOKAĞA DÖKTÜ

Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkma mücadelesi veren A Milli Takım'ın, İsviçre'yi son dakikada attığı golle yenmesi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde de büyük sevince neden oldu.

A Milli Futbol Takımı, Euro 2008 A grubundaki ikinci maçında şampiyonaya ev sahipliği yapan ülkelerden İsviçre'yi 90+2'de Arda'nın ayağında kazandığı golle 2-1 yenmesi, İskenderunlular'ı sevince boğdu. Hakemin bitiş düdüğünü çalmasının ardından vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerine Türk bayrağı alan halk araçları ile İskenderun sahilinde tur atarak galibiyeti kutladı. Motosikletli bir grup ise sahil yolunu trafiğe kapatarak ellerindeki Türk bayrakları ile milli takımın galibiyet sevincini hep birlikte kutladı.

MİLLİ TAKIMIN ZAFERİ BURSALILAR'I SOKAĞA DÖKTÜ

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu 2. maçında İsviçre'yi 2-1 yenmesinin ardından Bursalılar sokaklara dökülerek galibiyeti kutladı.

Atatürk Caddesi, Altıparmak, Cumhuriyet, İnönü, Fomara caddeleri ve Kent Meydanı'nda toplanan binlerce Bursalı, sevinç gösterilerinde bulunarak galibiyetin tadını çıkardı. Türk bayraklarını alan vatandaşlar uzun araç konvoyları oluşturdu. Atatürk heykeli önünde toplanan vatandaşlar da uzun süre Milli Takım lehine slogan attı.

Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği, şarkılar ve türkülerin söylendiği kutlamalarda, yaşlı vatandaşların Türk Bayrakları ile gençlere destek vermesi dikkat çekti. Ak sakallı dedeler, Milli Takım'a ve futbolculara dua etti.

Geç saatlere kadar devam eden kutlamalarda harhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AJANSLAR