kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush Avrupa'da günah çıkardı: Yanlış anlaşıldım

Bush başkanlık döneminin sonuna yaklaşırken çıktığı Avrupa turunda kendisine "savaş meraklısı" yakıştırması yapılmasının, kullandığı yanlış ifadelerden kaynaklandığını işte bu sözlerle itiraf etti..
ABD Başkanı George W. Bush koltuğunu kasım ayındaki seçimlerde halefine bırakmasından önce çıktığı son Avrupa turunda dün Almanya'daydı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya gelen Bush ortak basın toplantısında "İran'a karşı diplomasiye önem veriyoruz, ancak her seçenek masada" dedi. İtalya'ya hareketinden önce turunun son durağı olacak İngiltere'nin gazetesi Times gazetesine konuşan Bush, başkanlık dönemindeki politikalarından dolayı kendisinin savaş çığırtkanı olarak gösterilmesine üzüldüğünü belirtti. "Ülkem ve ben tamamen yanlış anlaşıldık. Sanırım ifadelerimde farklı bir ton kullanmam, istediklerimizi farklı bir dille anlatmam gerekiyordu" dedi.

'OBAMA DİKKATLİ OLSUN'
"Onları ölü ya da canlı yakalayacağız" gibi konuşmalarının belirli insanlar için söylendiğini, barış için mücadele veren kimselerin hangi ulustan olursa olsun kendisine hedef seçmediğini söyledi. Bush kendisinden sonra başkan olacak kişinin de İran'a karşı nasıl hareket edileceğini anlayarak kendi politikalarını devam ettireceğini söyledi. Ancak Obama'ya halka bu konuda sözler verirken daha dikkatli ve gerçekçi olması gerektiği uyarısında da bulundu.