kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PS3 dijital TV yayınlarını 100 Euro'ya kaydedecek

TİMUR SIRT
11.05.2008
Sony, 100 Euro fiyatla oyun konsolu PlayStation 3'e dijital yayınları kaydetme olanağı sağlayacak. PlayTV, özelliği sayesinde PS3 oyun konsolu değil, evin eğlence merkezi olacak..
Sony, Londra'da düzenlenen PlayStation Day etkinliğinde PlayStation 3'ü (PS3) evin eğlence merkezine çevirecek internet hizmetleri ve dijital televizyon kayıt uygulaması gibi yenilikleri duyurdu. Yeni hizmetler ve ürünlerle PlayStation 3 oyun konsolu olmaktan çıkıyor. İşte özellikleri... PS3, SingStar gibi karaoke uygulamasında yarışmacıların performansları kaydediliyor. Sonra internet sitesine gönderiliyor. Sony bu duyuru ile internet ve eğlence konusundaki son gelişmeleri PS3'e taşıyor. Öte yandan PlayTV, Avrupa'nın dijital yayın standardı olan DVB-T alıcısından iki tanesine birden sahip olacak. Bu şekilde dijital televizyon yayınında bir program izlerken, aynı anda yayınlanan bir başka program da kayıt edilebilecek. PlayStation'ın kendi dahili sabit sürücüsünde kaydedilecek görüntü sonra izlenebilecek.

DİJİTAL TV'Yİ BEKLEYECEĞİZ
Türkiye'de TRT'nin 2 yıldır denediği dijital karasal yayınlar sadece kaydedilebilecek. Bu şu anki analog yayınlar kaydedilemeyecek. Aynı zamanda kaydedilmiş TV programlarının ikinci bir aygıta ihtiyaç duymadan PSP'lere ya da internete de gönderilebileceğini söyleyen Sony yetkilileri, daha önce bu yönde sunulan teklifleri reddettikleri açıkladı.