kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''13. Cuma'' diğerlerinden daha güvenliymiş!

AA
Yeni Haber
Hollanda'da yapılan bir istatistiksel çalışmada, insanların bazılarının yaşam biçimlerine etkisi olabilecek kadar yaygınlaşan Hristiyanlık inancına göre, uğursuz sayılan ayın 13'üne denk gelen cuma gününün, diğer cuma günlerine göre daha güvenli bile olduğu ortaya kondu.

Hollanda Sigorta İstatistikleri Merkezi tarafından yayımlanan bir çalışmada, ayın 13'üncü gününe denk gelen cuma günlerinde, diğer cuma günlerine göre daha az kaza, yangın ve hırsızlık olayları oluyor.

Merkezi istatistik uzmanlarından Alex Hoen, bir sigorta dergisine yaptığı açıklamada, insanların önlem olarak daha dikkatli olduğu ya da evden dışarıya çıkmamaya çalıştığı ayın 13'üne rastlayan cuma gününün, istatistiksel verilere göre daha güvenli bile olduğunu ifade etti.

Hollandalı sigortacıların son iki yılda, her cuma günü için ortalama 7800 trafik kazası bildirimi aldığı, ayın 13'üne denk gelen cuma günü için ise bu sayının ortalama 7500 olduğu orta kondu.

Çalışmada, yüzyıllardır uğursuz olduğu inancının hüküm sürdüğü bu günde yangın ve hırsızlık olaylarının diğer cumalara göre daha az görüldüğü belirlendi.