kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şarap Tanrısı Dionysos 12 Olympos tanrısından biri olan Zeus ile Semele’nin oğlu Dionysos, şarabın sadece sarhoş ediciliğini değil, sosyal ve faydalı etkilerini temsil eder. ‘Bacchus’ olarak da bilinen Dionysos’un Hıristiyanlığı doğrudan etkilediği iddia edilir.

'Şarap Tanrısı'na mavi don

Mustafa KAYA / DENİZLİ
Denizli'de bir işadamı, "ayıp olmasın" diye şarap evindeki Dionysos rölyefinin cinsel organını mavi bir bezle kapattı..
Denizli'nin merkeze bağlı Korucuk beldesinde yıllardır turistik bir şarap tesisi işleten işadamı Şeref Er, şarap evinin duvarlarını rölyeflerle süslerken; yaptırdığı, orjinali çıplak olan Şarap Tanrısı Dionysos rölyefinin cinsel organını mavi bezle kapattı. İşadamı Er, yabancı turistlerin şarap evinde Türk şaraplarını tattıktan sonra fotoğraflarını da çektiklerini belirterek, "Şarap Tanrısı rölyefinin orjinalde çıplak olması gerekiyordu. Cinsel organları da ortadadır. Biz de yerli turistler 'hoş karşılamaz' diye böyle bir çözüm bulduk ve edep yerlerini örttük. Yabancı turistler bu rölyeften bol bol fotoğraf çekiyor. Hem de mavi örtüsü ile. Bize yerli ve yabancı turistlerden bir eleştiri gelmedi. Ancak biz ayıp olmasın ve müşterilerimizi olumsuz etkilemesin diye böyle bir çözüm ürettik" dedi.

'TÜRKİYE GERÇEĞİ'
Er, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu uygulama tamamen kendi düşüncemizle ilgili. Biz heykele 'muzır eser' diye bakmıyoruz. Ancak ne yapalım, Türkiye gerçeklerine de uymak zorundayız."
Haberin fotoğrafları