kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama'dan söylentilere yalanlama

AA
Yeni Haber
ABD'de kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama, kendisi ve eşi Michelle hakkındaki söylentilerle mücadele için bir internet sitesi açtı.

Obama'nın sözcülerinden Tommy Vietor, Obama'nın kampanyasının, internet üzerinden yayılan söylentilere izin vermeyeceğini söyledi. "Gerçeği bilmek yeterli değil" diyen Vietor, söylentilerle ilgili inisiyatifi ele alıp mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

http://www.fightthesmears.com adresindeki sitede, Obama ve eşiyle ilgili internet ortamında yer alan ya da bazı haberlere konu olan söylentiler yalanlanıyor ve ayrıntılı cevaplar veriliyor.

Sitede, örneğin "Senatör Obama asla Müslüman olmadı, bir Müslüman olarak yetiştirilmedi, sadık bir Hristiyandır" ifadesi yer alıyor.

Obama'nın başkan seçilmesi halinde Kuran-ı Kerim'e el basabileceği söylentileri karşısında da, Obama'nın senatörlük için yemin ettiği sırada elinde İncil bulunan fotoğrafına yer veriliyor.

ABD'de birçok Demokrat Partili, 2004 başkanlık seçimlerinde Massachusetts Senatörü John Kerry'nin, Cumhuriyetçilerin adayı George Bush karşısındaki yenilgisinde, Kerry'nin Vietnam Savaşındaki konumunu gündeme getiren bir gruba karşı yeterince mücadele etmemesinin etkili olduğunu düşünüyor.