kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Turkuaz!..

Geçen gece Hollanda-İtalya maçını izlediniz mi, televizyonda.. Hollanda portakal, İtalya Gök Mavi formalarla oynuyordu.. Maçı anlatan spiker bile takımlardan söz ederken zaman zaman "Portakallar, Gök Maviler" diyordu.
Hollanda bayrağında portakal rengi var mı?.
Yok!..
Peki İtalya bayrağında Gök Mavi var mı?..
Yok!..
Şimdi Türk Milli Takımına Turkuaz forma giydirilmesine itiraz edebilirsiniz.. Zevk meselesi.. Hele de alışkanlıkların değişim kabul etmesi çok zordur.. İlle de itiraz ederler. Öyle görmüş, öyle büyümüş, beyni öyle yıkanmış. Hani derler ya "Alışmış " İtiraz etmem.. Hatta Sabah'ın sahibi gurubun adının Turkuaz olması, asıl saldırı sebebiniz de olabilir.
Ama "Turkuaz'ın Türkle ne ilgisi var" diye işi saçmalamaya vardırırsanız, o zaman çok şaşarım.. Yahu adı üstünde.. Turkuaz, Fransızdan mı geliyor!..
Yahu tarihin ilk Türk devleti, onun adı üstünde Gök.. Türk.. Göktürklerin milli rengi, bayrağı gök rengi değil mi?. Baş düşman Çin kıpkırmızıyken, Türkler Gök mavi değiller miydi?.
Bayrağıma tasarım olarak da hayranım, Türk olarak tapmanın ötesinde.. Dünyanın en güzel, en anlamlı bayrağıdır o.. Ama Turkuaz da benim rengimdir.. Türkün rengi, Orta Asya'dan beri..
Milli takıma da çok yakıştı.. Bence!.. (Bilgin'e de selam sarkıttık, böylece..)