kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Asırlık İtalyan tarifleri asırlık Akaretler'de...

Lezzetli mönü, şık sunum ve benzersiz dekorasyon... İtalyan Mutfağı'nın dünyaca ünlü restoran zincirlerinden Pastarito, Osmanlı döneminden kalma Akaretler Sıraevler'de misafirlerini ağırlamaya başladı. Önce Suadiye'de sonra Nişantaşı City's'de açılan Pastarito, İzmir ve Ankara'da bir, İstanbul'da ise üç restoranla hizmet veriyor.

Evlerdeki gbi...
Mönüsü asırlık İtalyan tariflerinden oluşan restoranda, temel olarak Akdeniz Mutfağı'na dayalı son derece geniş bir malzeme yelpazesi kullanılıyor. Soslar ve yemekler, tamamen yöresel reçetelere bağlı kalınarak hazırlanıyor. Asırlardır İtalyan evlerinde uygulanan tariflere sadık kalınması Pastarito'nun en önemli özelliği. Deniz ürünlerinden et yemeklerine, makarnalardan pizzalara, soslardan ekmeklere kadar her çeşit gerçek İtalyan lezzeti, büyük tabaklarda ve büyük porsiyonlarla masaya servis ediliyor. Pastarito Akaretler, mönüsü ile olduğu kadar dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Akaretler'deki Sıraevler'in tarihi dokusuyla uyumlu, ahşap, taş ve perforjenin hakim olduğu dekorasyon, iki aylık İtalya turu sonunda belirlenmiş ve mekanda kullanılan aksesuvarların tamamına yakın bir bölümü İtalya'dan getirtilmiş... İtalyan 'trattoria'larının dekorasyon özelliklerini aynen Türkiye'ye taşıyan mekan, Toscana ve Umria bölgelerinden derin izlere sahip. Pastarito Akaretler'in asırlık ağaçlarla çevrili, üç ana bölümden oluşan dev bir bahçesi bulunuyor, bu da mekana benzersiz bir özellik katıyor. Özel gecelerin de organize edilebileceği, İtalya'nın tarihi mekanlarını anımsatan bahçe, daha şimdiden herkesin uğrak yeri olmaya aday.

İtalyan dvi
Pastarito, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde geliştirilmesi hedefi ile 2004 yılında İtalyan Cir-Food Group tarafından satın alındı. Cir-Food Group, 600 milyon Euro'luk cirosu ve 8 binin (İtalya'da) üzerinde çalışanı ile İtalya'nın 14 bölgesinde ve yurtdışında (İspanya, Yunanistan, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Çin, Vietnam, ABD) faaliyet gösteriyor. Cir-Food Group, Pastarito da dahil, yiyecek ve restoran sektöründe hizmet veren sekiz markasıyla İtalya'nın devleri arasında yer alıyor.