kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karşındaki agresifse sen sakin olacaksın!

Eşi Hayim Sadioğlu'yla huzurlu bir evlilik yaşadığını söyleyen Özge Özberk, mutlu beraberliğin formülünü verdi: Birbirini anlıyor olmak, tanıyor olmaktan geçiyor. Karşındaki agresifse, sen sakin olacaksın. O olayı kapatıyorsa, sen tırnaklarını çıkaracaksın!..
Oyunculuk kariyerine televizyon efsanesi 'Bizimkiler' dizisi ile başlayan genç oyuncu Özge Özberk, 'Yol Arkadaşım' adlı proje ile ekranlara döndü. Dizide eşi tarafından aldatılan bir karakteri canlandıran Özberk, geçen yıl temmuz ayında evlendiği Hayim Sadioğlu ile ise son derece mutlu. "Kendimi çok şanslı hissediyorum. Hayim'le aramızda çok iyi bir paylaşım var. Hiç sevmediğim bir filmi bile onunla saatlerce seyredebilirim" sözleriyle evliliğindeki uyumu ve eşine duyduğu sevgiyi tanımlayan Özge Özberk, mutluluğunun sırlarını anlattı.

Güvenli hissettiriyor
* Sevgili statüsünden karı-koca statüsüne geçişte çok ince ve güzel bir çizgi var. İnsanı rahatlatan, huzur veren bir duygu. Konum olarak insanı biraz daha sağlamlaştırıyor. Bir ortama girdiğinde "Eşim" dediğinde biraz daha güvenli hissediyorsun. Evli olmak bizim hoşumuza gitti.

* Küçükken her gün aynı kişiyle uyanmak sıkıcı bir şey gibi gelirdi. Belki de doğru insanı bulmakla alâkalıdır. Eşimle dört yıldır birlikteyiz, bir yıl nişanlı kaldık. Geçen temmuzda da evlendik ve hâlâ aynı kişiyle uyanmaktan mutluyum.

* Hayim'le tanıştığımda tam anlamıyla gençlik ateşi günlerimi yaşıyordum. Kız arkadaşlarımla haftada üç-dört gece kulüplere gider, çok eğlenirdik. Hayim de gece çıkmayı severmiş. Bir partide tanıştık ve onu gördüğüm an "İşte evleneceğim adam" dedim. İlk görüşte Hayim'in benim için doğru adam olduğunu hissettim. Birlikte olmaya başladıktan sonra çok aşık oldum ona...

Rahat bırakıyordum
* Ben birlikte olduğum kişiye asla hakimiyet kurmaktan hoşlanmam. Hayim'e deliler gibi aşık olduğum halde rahat bırakıyordum. Gideceğinden hiç korkmadım çünkü o ışığı onda görmüştüm. Aşkımdan ölsem de "Niye aramadın?" demedim.

* Bir yıl sonra Hayim de benim rahatlığıma, kendime güvenime ve enerjime aşık oldu. Genelde ben ona göre daha yüksek enerjiliyimdir. Onu hep ayağa kaldırırım ve bundan hiç yorulmam. Bazen arkadaşlarım "Bunu daha ne kadar yapacaksın?" diyor ama bu benim yapım.

* Evlenmeden önce birlikte yaşadık. Bence bir kızın baba evinden çıkıp eşini tanımaya başlayacağı an, evlilik anı olmamalı. Kesinlikle öncesi olmalı. Birbirinin nasıl bir hayat tarzı olduğunu görmek lazım.

Kök salmak zordur

* Ben şanslılardanım; nasıl bir insan tanıdıysam evde de aynı insanla yaşadım. Eviyle ilgilenen, sahip çıkan, yemek yapan biridir Hayim. Evlilik ruhuna uygun ve benim için kaçırılmayacak biri!

* İlişkimiz boyunca hiç iniş çıkışlar ya da çözemeyeceğimiz bir şey yaşamadık. Zaten hayatta çözülmeyecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Karşılıklı anlayış varsa her şey hallolur. Aldatıldıysan bile bırak adam mutlu olduğu yere defolsun gitsin...

* Birbirini anlıyor olmak, tanıyor olmaktan geçiyor. Karşındaki agresifse, sen sakin olacaksın. O olayı kapatıyorsa, sen tırnaklarını çıkarıp üstüne gideceksin... İkimiz de sürekli tırnak çıkararak hiçbir yere varamayız.

* Bir insanı kaybetmek çok kolay ama bir şey kurmak, kökleri salmak o kadar kolay değil. Paylaşmazsan çözemezsin, anlatmazsan anlayamazsın. Birbirinin zevklerine sahip çıkmak çok önemli.

* Nazar değmesin ama Hayim'le aramızda çok iyi bir paylaşım var. Beraber film seyretmeye bayılıyoruz. Birlikte uzun uzun film seçiyoruz. Mesela ben hiç sevmediğim bir filmi bile onunla saatlerce seyredebilirim. (Hülya dergisi)
Haberin fotoğrafları