kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ümit Karan İstanbulluları eğlendirmeye başladı

EYLEM BİLGİÇ
Maçka'da Demokrasi Parkı'nın içinde açılan 'Frame' adlı restoran, bar ve kulübün üç ortağından biri olan futbolcu Ümit Karan, "Gece hayatına renk getireceğimize eminiz" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ümit Karan İstanbulluları eğlendirmeye başladı
İstanbul'da dışarıya çıkmayı, dışarıda bir şeyler yemeyi, eğlenmeyi sevenler bu hafta yeni bir mekâna kavuştu. Maçka'daki Demokrasi Parkı'nın içinde açılan 'Frame' adlı bu mekân, üç ortak tarafından kuruldu. Bu ortaklardan biri de Galatasaraylı başarılı futbolcu Ümit Karan... Üç ortak Ümit Karan, Kubilay Kahveci ve Murat Güvercin; 'çerçeve' anlamına gelen Frame'in, İstanbul için farklı bir alternatif olacağını iddia ediyor. Sabah 10.00'da kahvaltıyla kapılarını açacak, akşam üstü saatlerinde iş çıkışı bir şeyler içmek isteyenleri ağırlayacak, akşam restoran olarak servis verecek olan mekan gece 23.00'den sonra ise kulüp havasına girecek.

Yaz sıcağına çare
Kubilay Kahveci, Frame'in kısa sürede kendi müdavimlerini yaratacağı konusunda iddialı: "Kuruçeşme'nin trafik problemini burada yaşamıyorsunuz, her yerden çok kolay ulaşabiliyorsunuz. Otopark problemimiz de yok. Bir de yazlık mekanlar hep deniz kenarında, biz farklı bir yer yaratmak istedik. Frame; ağaçların ortasında, yaz sıcaklarında en serin yer olacak bence..." "Beni cuma-cumartesi akşamları hiç kimse Kuruçeşme'ye indiremez" diyen Ümit Karan ise ekliyor: "İstanbul'u İstanbul yapan deniz ama hafta sonları insanlar o eziyeti çekmek istemiyor. Ya bu trafiğe bir çözüm bulacaklar ya da bize gelecekler!"

Yanılıyorsunuz!
Kubilay Kahveci, Frame'in dışında birçok mekânın sahibi. Murat Güvercin ise yıllardır eğlence ve yeme-içme sektöründe işletmecilik yapıyor. Ümit Karan'a, "Yani bu üçlü içinde bu sektöre en uzak olan isim siz misiniz?" diye soruyoruz; ünlü futbolcunun yanıtı ise, "Uzak mı, yanılıyorsunuz!" oluyor. Frame'le Türkiye'ye renk getirmek istediklerini söyleyen başarılı futbolcu, "Ben bu konuda çok tecrübeliyim. Türkiye'de ve yurt dışında birçok mekân gezdim. Onlar bende anı olarak kalmıştı ama şimdi o anılarımdan bir parça, bir parça alarak Frame'e renk katabileceğimi düşünüyorum" diye konuşuyor. Ama gezmek ve çalıştırmak arasında çok büyük fark olduğunu da itiraf ediyor: "O nedenle asıl büyük iş ortaklara düşüyor, ben sadece onlara destek vermeye çalışıyorum."

Bana sorarlar...
Karan'a, futbolcu arkadaşlarını Frame müdavimi yapıp yapmayacağını soruyoruz, yanıtı şöyle oluyor: "Onlar zaten dışarı çıkarken bana soruyorlar 'Nereye gidelim' diye. Sonuçta ben 10 yıldır İstanbul'da yaşıyorum ve dışarıda yemek yemeyi, eğlenmeyi çok seviyorum. Dolayısıyla bu konularda iyi tavsiyeler verebiliyorum. Ama kendi restoranımdan memnun değilsem, kimseye de tavsiye etmem. Ama eminim arkadaşlarım da destek olmaya, yemek yemeye gelirler..."