kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PERVİN KAPLAN

Sınav ile ilgili bilgileri yetersiz

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel, yaptıkları bir anketin sonuçlarını paylaştı. Bu ankete 163 bin 990 devlet ve özel lise öğrencisi katılmış. Tümü bu pazar günü yapılacak ÖSS'ye girecekler.
ÖSS hakkında ne bildiklerine gelince; yaklaşık yüzde 63'ü sınav ile ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Bilgisinin yeterli olduğunu düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 35.7. Yani tam anlamı ile bilgilerinin olmadığı bir sınava mı giriyorlar? Sonuçlar bunun doğruluğunu gösteriyor.
Peki, okullarda görevli rehberler ve öğretmenler ne işe yarar? Okullar sadece derslerin anlatılıp geçildiği bir yer mi? Öğrencilerin gelecek ile ilgili kariyer planlarının oluşmasında okulların hiç mi sorumluluğu yok? Okulun görevlerinden biri de öğrencilerine geleceklerini belirleyecek bu sınav hakkında doğru ve yeterli bilgi vermek değil mi? Ankete katılan gençler de bununla ilgili beklenti içindeler.
Gerçi anket, onları bu sınav ile ilgili bilgilendiren kurumun da kim olduğunu gösteriyor. Okulların yerini almakla eleştirilen, okulların yarattığı boşluğu dolduran dershaneler. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 72'si "ÖSS hakkında bilgileri nereden alıyorsunuz?" sorusuna "dershaneler" yanıtını veriyor. Okullarından ÖSS ile ilgili olarak bilgilendirildiklerini söyleyen öğrencilerin oranı yalnızca yüzde 5.7.