kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Normalde yeneriz

Yeni Haber
Usta kalem Hıncal Uluç, Milli Takım'ın bu akşam İsviçre ile oynayacağı kritik maçı değerlendirdi. Uluç, "İsviçre sıradan bir takım. Normalde, İsviçre ile 10 maç yapsak, 10'unu da kazanırız ama bu maçı bilemiyorum" dedi.

Uluç, FOTOMAÇ'taki köşesinde Bülent Can'ın sorularını yanıtladı;

Terim'in ruh hali için neler söyleyeceksiniz? Portekiz maçında çok sinirli ve agresif bir hava içindeydi!..

Normal. Fatih Terim hep öyle. Maçlardaki tavrı bu şekildi. Kazandığı zaman bu fazla dikkati çekmiyor. Hatırlasana Galatasaray, Avrupa Şampiyonuğu'na giderken 'kırmızı kart gördü' diye neredeyse Emre'yi dövüyordu. Fatih Terim hep aynı Fatih Terim. Hiç değişen bir şey yok. Aslında başından beri söylediğim bir şey var. Oğuz Çetin, Metin Tekin erkekçe çıksınlar ve 'Biz Fatih Terim'in sahaya çıkardığı 11'i ve oynattığı futbolu tasvip ediyoruz. Hoca bize bunu açıkladığı zaman alkışladık, bravo, harikasın hocam, Portekiz'i ancak böyle hallederiz, dedik' desinler bakalım!.. Oğuz kardeşim verdiği röportajda bana saldırmış. Şimdi ben doğrudan ona soruyorum: "Buna 'evet' dedin mi? Demediysen itiraz ettin mi, kavga ettin mi?" Mustafa Denizli'nin Derwall'e yaptığı gibi 'Bu takımı böyle sahaya çıkarırsan, ben gidiyorum' deyip kampı terk edip gittin mi? Aklına geldi mi hiç bunları yapmak? Ama gelse de söylemez tabii. Fatih Terim böyle adamları seçiyor. Fatih Terim kendisiyle tartışacak adam istemiyor. Başından beri Fatih'e yönelttiğim en büyük eleştiri bu değil mi? Ey Fatih hoca, Derwall'in Denizli'si gibi, Piontek'in Fatih'i gibi bir kişi yanında olacak ki senden sonra bu takımı devralacak. Şimdi bu turnuvada başarısız olursa Fatih Terim'in işi bitecek. Ya da bu turnuvada başarılı olursa Fatih Terim, İtalya'ya gidecek. Şu kadrodan onun yerini alacak biri var mı? Müfit Erkasap ya da Metin Tekin'in Milli Takım antrenörü olması söz konusu mu? Adı geçti mi şimdiye kadar!.. Oysa Derwall ve Piontek, Terim ve Denizli'yi tercih ettiler. Piontek giderken, "Yerime Fatih'i koyun" dedi. Fatih diyebiliyor mu böyle bir şey; hayır. Denizli de öyle birini almadı yanına... Tartışacak adamın olmazsa kampta yanlış kararı tek başına verir ve ezilirsin altında. Fatih Terim'in asistanı ben olsaydım, bu takım sahaya böyle çıkmazdı ya da o takım bu şekilde sahaya çıktığında ben artık o kadroda olmazdım. Onun için benim kafamda bir adamın Fatih Terim'in asistanı olması söz konusu değil.

İsviçre ile kader maçına çıkacağız. İsviçre karşısındaki şansımız nedir, kazanmak için neler yapmalıyız?

Hiçbir fikrim yok. Fatih Terim'i alıp başkasını koyacak halimiz yok. Fatih'in asistanlarından birisini de koyma şansımız yok. Onun için böyle devam edeceğiz. Fatih Terim'in hangi taktikle sahaya çıkacağı, hangi 11'le oynayacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Her şey olabilir. İsviçre çok sıradan bir takım, seyrettik. Normalde Türkiye bu İsviçre ile oynasın, 10 maçı da kazanır ama biz Türkiye'yi Portekiz maçında bitirdik. Bu maçta ne yaparız hiç bilemiyorum.

* HINCAL ULUÇ'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ...
21:45
İsviçre - Türkiye
EURO 2008 karşılaşması (ATV)