kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ülkesinin Valencia ekibinde forma giyen David Villa (solda), EURO 2008'in gol krallığında ilk sıraya oturdu. İspanya'da Fernando Torres de günündeydi.

Tripleks Villa

Galip ÖZTÜRK
EURO 2008'de D Grubu'nda şampiyon adaylarından İspanya, Rusya'yı farklı geçti Turnuvaya moralli başlayan Matadorlar'da, üç gol kaydeden David Villa yıldızlaştı..
Innsbruck'ta gündüz saatlerinde sıcak hava bizi adeta aldattı ve maç öncesi kara bulutlarla kaplanan şehir gök gürültülü sağanak yağışla farklı bir havaya büründü. İspanya da futbolun güneşli havası olarak görülür ama her turnuvada bir bakarsınız kara bulutlarla kaplanır ve erkenden elenir. İspanyollar, EURO 2008'e Arshavin ve UEFA Kupası'nın gol kralı Pogrebnyak'tan yoksun Rusya'yı 4-1 yenerek başladılar. İspanya'nın kaleyi tutan ilk isabetli şutu 15'te Silva'dan geldi ama etkisizdi. 20'de İspanya 1-0 öne geçti. Capdevilla'dan gelen uzun pasla buluşan Torres, Kolodin'i geçip Villa'ya "Al da at" dedi. Valencialı forvet de topu ağlara gönderdi. Golden 3 dakika sonra Rusya'dan Zyryanov'un yerden vuruşunda top direkten dönerken, pozisyonun devamında Villa'nın ara pasıyla buluşan Torres'in şutu az farkla dışarı gitti. 45'te ani gelişen kontratakta Iniesta'nın harika ara pasında David Villa farkı ikiye çıkardı.

ARAGONES HAKLI ÇIKTI
Aragones; sahanın en iyi iki ismi Torres ve Iniesta'yı 65. dakika bile dolmadan oyundan aldığında "Ben bu maçı kazandım" der gibiydi. Haksız da çıkmadı. 75'te ani bir kontratakta Villa, hat-trick yaptı. 87'de Pavlychenko, Rusya'nın tek golünü kaydetti. +91'de Fabregas son noktayı koydu. Kısacası İspanya yağmurlu Innsbruck akşamında Rusya'nın üzerine kara bulut gibi çöktü.

İSPANYA - RUSYA: 4-1
GOLLER: Villa (20, 45 ve 75), Fabregas (+91) / Pavlyuchenko (87)

İSPANYA: Casillas
- Sergio Ramos
, Puyol
, Marchena
, Capdevila
- Iniesta
(dk.63 Cazorla **), Senna
, Xavi
, Silva
(dk.77 Xabi Alonso **)- Villa
*, Torres
* (dk.54 Fabregas
)

RUSYA: Akinfeev **- Anyukov **, Kolodin*, Shirokov
, Yuri Zhirkov **- Semak **, Zyryanov **, Semshov * (dk.58 Torbinski **), Bilyaletdinov **, Sychev * (dk.46 Bystrov * / dk. 70 Adamov **)- Pavlyuchenko


HAKEMLER: Konrad Plautz
, Egon Bereuter
, Markus Mayr
(Avusturya)