kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ankara ve İstanbul'a yatırım yanlış, hedef Anadolu olmalı"

Perakendeciler Federasyonu Başkanı Songör, "Yakın gelecekte İstanbul ve Ankara'nın hükümdarlığı bitecek. Perakendeciler Anadolu'ya yatırım yapmayı düşünmeli" dedi..
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, perakendecilerin sadece İstanbul ve Ankara'ya yatırım yapmasının yanlış olduğunu belirtti. Dün İstanbul Perakendecilik Konferansı'nda konuşan Yakın gelecekte İstanbul ve Ankara'nın 'hükümdarlığının' biteceğini iddia etti. Songür, perakende sektöründe yabancı oyuncuların pazar paylarının yüzde 65 olduğuna dikkat çekti. Kendi ülkesinde başarılı olan perakendecilerin yabancı ülkelerde de başarılı olduğuna değinen Songör, "Siyasiler her şeyi işadamlarından bekliyor. İşadamı yatırım yapacak, istihdam edecek, fakat siyasiler sadece kendi aralarında kavga edecek. Herşeyi işadamları yaparken bürokrasi hiçbir sorumluluk üstlenmeyecek. Ben bir işadamı olarak yarını görmeden nasıl borçlanacağım?" dedi.

'ARKADAŞ TAVSİYESİ ÖNEMLİ'
Marka danışmanı Güven Borça ise 1990'lara göre perakendeciliğin tedirginlikler yaşadığını, perakendecilikte artık şans faktörünün olmadığına dikkat çekti. Hükümetler bazında sanayi politikası yapılmadığının altını çizen Borça, "Bugün kafalarımızda soru işaretleri var. Ben babamdan 2 kat fazla çalışıyorum ama geleceğimi o kadar rahat göremiyorum" diye konuştu. Borça, Türkiye'de para harcayan A sosyo ekonomik sınıfında 1.5, B sınıfında 7 ve C sınıfında ise 10 milyon insan bulunduğunu vurguladı.