kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SKİBBE

Gençler yaşadı

YAŞAR YALÇIN
Galatasaray'ın yeni hocası Michael Skibbe, genç oyunculara önem veren yapısıyla tanınıyor. Aslan burcu olan Aslanlar'ın çiçeği burnunda teknik direktörü, hücum futbolunu çok seviyor..
Takımın başına getireceği teknik direktör konusunda detaylı araştırmalar yapan Galatasaray yönetimi, uzun uğraşlar sonunda yeni sezondaki teknik adamını belirledi. Didier Deschamps, Michael Laudrup ve Matthias Sammer gibi isimlerle görüşen ancak bir türlü olumlu sonuç alamayan yönetim, Michael Skibbe ile anlaşmaya vardı. Geçen sezon Bayer Leverkusen'in başındayken Galatasaray'ı UEFA Kupası'ndan elemeyi başaran Alman teknik adamla birkaç gün içinde basının önünde sözleşme imzalanacağı ifade edildi. Galatasaray-Bayer Leverkusen karşılaşmalarından da hatırlanacağı gibi hücum futbolunu seven ve gençlere önem veren bir yapıya sahip olan Michael Skibbe, 1965'te Gelsenkirchen'de dünyaya geldi. Doğduğu kentin takımı Schalke'de sürdürdüğü futbolculuk kariyeri, yaşadığı ağır bir sakatlık nedeniyle henüz 21 yaşındayken bitince antrenörlüğe başladı.

PANZERLER'İ ÇALIŞTIRDI
Skibbe, Schalke'nin genç takımını çalıştırdıktan sonra 1989'da Borussia Dortmund'un alt yapısının başına geçti ve 1995 senesine kadar görev yaptı. Genç futbolculara güven duyma özelliğini bu süreçte kapan Alman hoca, 1998'de henüz 32 yaşındayken Borussia Dortmund A Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirildi. Michael Skibbe böylece Bundesliga tarihinin en genç teknik adamı unvanını elde etti. 2000-2004 arasında Rüdi Völler ile birlikte Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran Skibbe, 2005'te gittiği Bayer Leverkusen'de, geçtiğimiz sezon ligin 7. bitirilmesi nedeniyle işinden oldu. 4 Ağustos'ta dünyaya gelen ve Aslan burcu olan Skibbe'nin Aslanlar'ın yeni teknik direktörü olması, aslında her iki taraf için de şans olarak değerlendiriliyor.

KENDİNİ KANITLAMAK İSTİYOR
Derwall ve Feldkamp gibi teknik adamların attığı tohumların yeşermesi sonrasında özellikle Avrupa'da önemli başarılara uzanan ve Alman hocalarla kimyası tutan Cimbom'un, Skibbe gibi kendini kanıtlama ihtiyacı hisseden bir teknik direktörle çalışacak olması, gelecek adına önemli bir yatırım olarak görülüyor. Kısacası "Skibbe, Galatasaray'ı; Galatasaray da Skibbe'yi büyütecek" yorumları yapılıyor.