kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Şahin'den resmi nikâh çağrısı

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Beşiktaş Adliyesin'de babasına sarılamayan çocuğun, babası ile görüştürülmeme nedeninin anne ve babasının nikahsız birliktelik yaşıyor olmaları olduğunu söyledi. Bakan Şahin, "Resmi nikah olmayan birlikteliklerin zararı var. Bir arada yaşayan çiftler önce resmi nikah yapsınlar" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hollanda Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin ve beraberindeki heyeti Bakanlık'ta kabul etti. Bakan Şahin ve Bakan Ballin, görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Şahin, İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde davası görülen babasına sarılamayan çocuğun, babası ile görüştürülmeme nedeninin anne ve babasının nikahsız birliktelik yaşıyor olmaları olduğunu söyledi. Bakan Şahin, basın mensuplarının O.Ç'nin babası ile ilk gün neden görüştürülmediği sorusuna, "Tutuklu ve hükümlü yakınları mevzuatlara göre yakınlarıyla cezaevlerinde görüşürler. Anne ve babası resmi nikahlı evli değil. Aralarında resmi nikah olsaydı böyle bir sorun olmazdı" yanıtını verdi.

Bakan Şahin, O.Ç'nin anne ve babasının Edirne Başsavcısı'nın devreye girmesiyle resmi nikah kıyacaklarını da açıkladı.

SUÇLULARIN İADESİ GÖRÜŞÜLECEK

Hollanda Adalet Bakanı Ballin ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de bilgi veren Bakan Şahin, suçluların iadesi konusunda dosya bazında görüşme kararı aldıklarını açıkladı. Bakan Şahin, Ballin ile yaptıkları görüşmenin içeriğini de şöyle anlattı:

"Son derece yararlı bir görüşme oldu. Türkiye, Avrupa Birliği'ne katılım müzakereleri içinde yargı ve hukuk alanında Avrupa Birliği mevzuatını Türkiye'ye taşıma çalışması yapıyor. Bu çalışmaları yaparken, tecrübelerinden yararlandığımız ülkelerden biri de Hollanda. Hukuki işbirliğimiz devam etmektedir. Gerek istinaf mahkemelerinin kurulması, gerekse denetimli serbestlik konusunda işbirliğimiz oluyor. Bu işbirliğinin yanında bazı sorunlarda yaşıyoruz. Sorunların ortadan kaldırılması için görüşmelerimizde fikir birliğine vardık."

İnsanlığın en büyük sorunun terörizm olduğunu söyleyen Şahin, bu sorunla mücadele konusunda da iki ülkenin mutabakata vardığını açıkladı. Suçluların iadesine ilişkin mevzuat sorunlarının çözülmesi için Bakan Ballin'in dosya bazında sorunların çözümü önerisinde bulunduğunu açıklayan Bakan Şahin, "Bunu görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HOLLANDA, AİLE İÇİ ŞİDDET KONUSUNDA BİLGİ ALACAK

Bakan Ballin'in basının toplantıya gösterdiği ilgiye şaşırdığını da belirten Bakan Şahin, "Bakan Ballin, Türkçe "ne ilgi' dedi. Ben de "Türkiye'de güçlü bir basın var' dedim" diye konuştu.

Ballin de ikili görüşmenin çok yararlı olduğunu belirterek, "Türkiye, bütün Avrupa için önemli bir ülke. Hollanda için de önemli bir ülke. Türkiye den aile içi şiddet konusunda bilgi almak istiyoruz" diye konuştu.

(ANKA)