kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Güler'e stent takıldı

Yeni Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e, kalp rahatsızlığı nedeniyle stent takıldığı öğrenildi.

Uzun zamandır nefes kontrolü sorunları yaşayan 59 yaşındaki Güler'e, damarlarındaki tıkanma oranı çok yüksek olmamakla birlikte olası bir kriz tehlikesine karşı yaklaşık bir ay önce Hacettepe Üniversitesi'nde stent takıldığı bildirildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, çok uzun süredir nefes alma ve kontrolü sorunları yaşayan Güler'in, tartışmalı konuların odağında olan Enerji Bakanlığı mesaisinin de etkisiyle sağlık sorunları artınca stent takıldı. Damarlarındaki tıkanıklık oranının yüzde 30'larda olduğu belirtilen Güler'e, doktoru tarafından olası bir kalp krizi tehlikesine karşı bu yöntemin önerildiği belirtildi.

HACETTEPE'DE SESSİZ-SEDASIZ OPERASYON

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde yaklaşık bir ay önce yapılan operasyon ile Prof. Dr. Ali Oto başkanlığındaki tıbbi konsultasyon ekibi Bakan Güler'in tıkalı iki damarına stent taktı. Operasyonu gizli tutan ve dinlenmek için ara vermeyen Güler, stent takılmasının ardından hemen eski temposuna geri döndü.

Sigara içmeyen Güler'in, beslenmesine de dikkat ettiği ifade edildi. Spor yapmayan Güler, Ankara'da olduğu zamanlarda sabahtan gecenin ilerleyen saatlerine karşı çalışıyor ve sık sık da yurt içi ve dışında seyahatlere gidiyor.

Öte yandan, Güler'e takılan iki adet stentin ABD menşeli ve ileri teknoloji ürünü olduğu, piyasa fiyatının adet başına 3 bin 500 dolar olduğu bildirildi.

(ANKA)