kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tabiat parkı Karagöl korunacak

15.11.2007
Eşsiz güzelliğiyle büyüleyen tabiat parkı Karagöl'ün korunması için Çevre ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve eşsiz güzelliğiyle doğaseverlerin vazgeçilmez uğrak yerlerinden olan Karagöl için master planı hazırlanıyor..
19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu bir derenin önünün kapanmasıyla oluştuğu bilinen Karagöl, yazın olduğu gibi, sonbaharın yaşandığı bugünlerde de doğaseverlerin ilgisini seçikiyor.

Çeşitli meslek gruplarına yönelik düzenlenen geziler ve turlarla bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaprakları sararan ağaçlarla çevrili Karagöl'de, tekneyle gezinti yapıyorlar.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve ulaşım zorluğuna rağmen her yıl yaklaşık 10 bin turistin ziyaret ettiği belirtilen Karagöl'ün, doğal güzellikleri bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması için Çevre ve Orman Bakanlığınca çalışma yapıldığı bildirildi.

Gunaydinturizm.com (Turizm işverenlerini ve çalışanlarını analiz eden, acente, tesis, ulaştırma, yatırım ve Bakanlık haberlerini duyuran turizm sektörüyle ilgili haber sitesi)
Haberin fotoğrafları