kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
30 haftalıkken doğan ‘Leah’ın durumu iyi.

22 haftalık bebek anne karnında ameliyat oldu

DIŞ HABERLER
Avustralya'da bacağını kaybetme tehlikesi yaşayan bebek, 22 haftalıkken anne karnında ameliyat olarak tıp tarihine geçti..
Avustralya'da 18 haftalık hamile olan Kylie Bowlen'ın karnındaki bebeğin bacağında bir doku bulun doktorlar, acilen ameliyata karar verdi. Dokunun, bebeğin bacağının fonksiyonunu yitirip kesilmesine veya ölümüne neden olabileceğini kaydeden uzmanlar bir ay sonra ameliyata karar verdi. 22 haftalıkken bebeğin göbek deliğinden iki mm.lik iğneyle giren doktorlar, ultrason sayesinde buldukları dokuyu aldı. 30'uncu haftada erken doğumla dünyaya gelen ve "Leah" adı verilen çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi. Daha önce de doğmamış bebekler anne karnında ameliyat edilmişti. Ancak Leah, anne karnında ameliyat olan en küçük bebek oldu.

OPERASYON DÖRT SAAT SÜRDÜ
Anne Bowlen, çok kötü olan moralinin, bebeğinin durumunun iyi olduğunu öğrenince düzeldiğini söyledi. Dört saat süren operasyonu gerçekleştiren Dr. Chris Kimper ameliyatın çok tehlikeli olduğunu, ancak Leah'ın büyük bir savaşçı gibi mücadele ederek hayatta kaldığını kaydetti.