kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cildiniz hakkında doğruları öğrenin

Cildinizin gerçekten neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve ideal cilt bakımınızı belirlemek kolay değildir. Shiseido uzmanları, cildinize gerekli özeni göstermek için önce doğru adımları öğrenmeniz gerektiğine dikkat çekiyor..
* İyi nemlendirilmiş bir cilt daha güçlüdür.
Doğru:
Çünkü cilt bariyeri böylece maksimum koruma sağlayabilir. Cildin tüm nemini, esnekliğini ve sağlığını korumasına izin verir. Ciltteki direnç kaybını ve hatta dış etmenlerden kaynaklanan alerjileri hafifletir.

* İyi nemlendirilmiş bir cilt daha genç görünür.
Doğru:
Cilt bariyerinde su tutulmasını sağlayan içerikler, cildin su ile dolgunlaşmasını sağlar. Ayrıca içerikler bazal zarda etkisini gösterdiğinde bir onarma süreci oluşur.

* Nemlendirici krem, kullanılması gereken ilk anti-aging ürünüdür.
Doğru:
İlk olarak, cildi anında yumuşattığı ve nemle doldurduğu için. Çünkü cildin kendi nemini üretme mekanizmasını harekete geçirmesine yardım eder, bu da cildimizin hücre ömrü için hayati bir unsurdur.

* Nemlendirici krem nemli cilde uygulandığında daha iyi nüfuz eder.
Doğru ve yanlış:
Epidermis bir dengeleyici losyon kullanıldıktan sonra daha geçirgen olur, ancak su uygulandığında aynı şey söz konusu değildir.

* Dengeleyici losyonlar gerçek birer bakım ürünüdür.
Doğru:
Ancak Avrupa'da birçok kadın dengeleyici losyonların daha mükemmel makyaj temizleme için kullanıldığına inanıyor.

* Gece kremi kullanmak gereksizdir.
Yanlış:
Ancak bir gece kremi gün boyu hasara uğramış cilt dokusunun 'onarılmasına' yardımcı olabilir. Böylece uyandığınızda tümüyle taze bir görünüme sahip olursunuz!

* Ne kadar çok nemlendirici krem uygularsanız, cildiniz o kadar fazla yumuşak ve pürüzsüz olur.
Yanlış:
Cilt sandığınızdan daha 'zeki'dir. Yalnızca susuzluğunu giderecek ve korunduğunu hissedecek kadar nemi içine alır. Fazlasını kabul etmez.