kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TRT'deki değişiklik ona 'Umut' oldu

BÜLENT İPEK
TRT'nin personel yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sanatçı ve spikerlere kurum dışında faaliyet yolu açılınca gözler başka TV kanallarına çıktığı için TRT'den üç kere kovulup iki kere geri dönen ve mahkemeye başvuran Umut Akyürek'e çevrildi..
TRT'de yapılan yönetmelik değişikliğiyle sanatçı ve spikerlerin kurum dışında çalışabilmelerinin yolu açılınca gözler başka TV kanallarında konuk olduğu ve şarkı söylediği gerekçesiyle üç kez kovulan Umut Akyürek'e döndü.

Yine mahkemelik
En son 2007 yılında TRT'den kovulan Akyürek daha önce benzer gerekçelerle kurumla ilişiği kesilmiş, açtığı davalarda haklı bulunarak geri dönmüştü. Üçüncü kez açtığı dava devam ederken TRT sanatçı ve spikerlerin kurum dışında da çalışmasını kolaylaştıran düzenlemeyi uygulamaya başladı. Buna göre TRT sanatçı ve spikerleri görevlendirme yoluyla CD ve video kaydı seslendirme, spikerlik, maç anlatımı yapabilecek ve sanat faaliyetlerinde sahne alabilecek.

Davanın sembolü
Bu davanın sembol sanatçısı haline gelen Umut Akyürek bu değişikliği onaylayıp uygulamaya başlayan yeni yönetime teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok sevindirici bir gelişme. Ben yandım ama diğer arkadaşlarım yanmayacak. Sanatın önünde yasak olmaması lazım. Mahkeme beni bu davada iki kez haklı buldu. Şimdi üçüncü kez yargıdayım. Demek ki şimdi eksiklikler düzenlemeyle giderildi. Ben bu talihsizliği boşuna yaşamış oldum. Bu, aslında sanatın da önünde engeldi. Yıllar önce böyle yasaklamalar yoktu. Sanatçılar gazinolarda da sahne alabilirdi."