kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türk asıllı Yunan vatandaşı Zichnep Bakkal 16 yerinden bıçaklanmıştı.

Aile, kızlarının katili türkücü sanıktan tazminat istedi

Hayati ARIGAN SABAH
Ferhat Korkmaz'ın öldürdüğü kızın ailesi Zichnep Bakkal'la sevgili olduklarını öne süren sanıktan tazminat istiyor..
İstanbul Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü öğrencisi Türk asıllı Yunan vatandaşı Zichnep Bakkal, 10 Mart 2008 günü, barlarda türkü söyleyen Ferhat Korkmaz'ın evinde 16 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Korkmaz olaydan bir kaç saat sonra polise teslim olarak cinayeti işlediğini itiraf etti.

'PLATONİK SAPLANTI'
Yunanistan'da yaşayan Bakkal ailesi kızlarının hunharca öldürüldüğü haberiyle yıkıldı. Kızlarının Korkmaz'ın hiçbir zaman sevgilisi olmadığını belirten aile, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği aracılığıyla yaptığı açıklamada, katilin, kızlarına karşı "platonik saplantısı" olduğunu anlattı. Genç kızın etrafındaki herkesin, Ferhat Korkmaz'ın kızlarına karşı olan saplantısını bildiğini belirten aile, "Zichnep defalarca, adı geçen şahsa böyle bir ilişkileri olamayacağını ifade etmiş ve bu yönde kendisine en ufak bir umut vermemiştir. Ayrıca beraber yaşadıkları kesinlikle yalandır. Zichnep ablası ile birlikte yaşamaktaydı" dedi. Yunanistan'da yaşayan baba Ali Bakkal ve anne Chatitze Bakkal, avukatları avukatları Vildan Umut aracılığıyla kızlarının katiline 50 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Dava önümüzdeki günlerde Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

ADINA TÜRKÜ YAZMIŞTI
2007 yılında "Zeyno" isimli bir albüm çıkartan 37 yaşındaki Korkmaz ilk ifadesinde, bir süredir birlikte yaşadığını iddia ettiği kız arkadaşını, "kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğünü" söylemişti. Korkmaz'ın genç kız için türkü de yazdığı ileri sürülmüştü. Türküde yer alan "Sen gayrı dünya bana dar gelir Zeyno/ Dar gelirse bil ki ecel tez gelir Zeyno" dizeleri, Korkmaz'ın işlediği cinayete "gönderme" olarak yorumlanmıştı.
Haberin fotoğrafları