kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

Güneşin zararı çok fazla
ANKARA
Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, yaz aylarının gelmesiyle beraber güneşin zararlı etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Akdur, bronzlaşmanın aslında derinin hasar görmesi anlamına geldiğini söyleyerek "Güneşlenmenin yararı yok zararı çoktur. Deri kanserlerinin temel nedeni güneştir" dedi.

Zeytinyağı kalbi koruyor
ALMAN
Kalp Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre, zeytinyağı vücuttaki oksitleri giderdiği gibi iltihaplanmaları ve pıhtılaşmayı önlüyor. Araştırmada, aynı zamanda doymamış yağ asitinin kolesterol değerlerini de düşürdüğü ortaya çıktı. Uzmanlar, kalp hastalarını, yemeklerde özellikle zeytinyağı kullanmaları gerektiği konusunda uyardı.

Zayıf kadın az doğurgan
ALMAN
Kadın Jinekologlar Birliği'nin yaptığı araştırmaya göre, zayıf kadınların doğurganlığı azalıyor. Araştırmada vücudunda az yağ bulunan kadınlarda yumurtlamayı sağlayan hormonların az üretildiği, aynı zamanda kan değerlerinin de düşük olduğu ve bu yüzden hamile kalmalarının çocuk için bir tehlike olabileceği belirlendi. Uzmanlar, kadınların hamile kalmadan önce sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini söyledi.