kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz askerleri Irak'tan çekilebilir

Yeni Haber
İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiliz askerinin Irak'tan tümüyle çekilmesiyle ilgili kararın 2008 yılı sonuna kadar ilan edilebileceğini öne sürdü.

Irak'taki güvenlik koşullarının geçen birkaç ayda gösterdiği gelişmeyi sürdürmesi halinde çekilmenin ne zaman olması gerektiğine dair tartışmaların başladığına dikkat çeken BBC, İngiliz hükümetinin askeri komuta kademesinden Irak'taki 4 bin askerin çekilmesiyle ilgili baskı altında bulunduğunu ileri sürdü. Haberde, bunda

Afganistan'daki durumun giderek bozulması ve burada hissedilen baskının artmasının da etkili olduğu bildirildi. Daha önceki planların bu yılın sonuna kadar Irak'taki asker sayısının 2500'e düşürülmesini öngördüğünü de hatırlatan BBC, bu planın geçen mart ayında askıya alındığına işaret etti.Savunma Bakanlığı ise Irak'taki askerlerin tümüyle çekilmesine ilişkin kararın yılsonuna kadar açıklanacağına dair haberin bir spekülasyondan ibaret olduğunu belirtti.

İngiltere, Mart 2003'te Irak işgalinin başlamasıyla bu ülkeye kademeli olarak 26 bin asker göndermiş ve İngiliz askerleri Basra bölgesinin sorumluluğunu üstlenmişti.