kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu-1

Hafta sonundaki yağan yağmurun etkisi olmadı
İSKİ
yetkililerinden alınan bilgiye göre, son üç gündür görülen yağışın içme suyu kaynaklarına etkisi olmadı. Ancak Yeşilçay ve Melen Suyu'ndan alınan 738 bin metre küp maksimum su takviyesi, İstanbul için susuzluk riskini aşağı çekti. Geçtiğimiz kasımdan bu yana 700 bin ila 1 milyon metre küp arasında değişen su takviyesi barajlarda ortalama yüzde 38 doluluk oranının muhafaza edilmesini sağladı. Ancak baharla birlikte sürekli artan sıcaklık değerleri, su tüketimini de günde 1 milyon 800'lerden 2 milyon 100 bin metre küpe çıkarttı. Bu da, rakamlara geçtiğimiz yıl bu ay yüzde 42 olan doluluk oranının yüzde 37'ye düşmesi şeklinde yansıdı. İstanbul'da bu yaz su kesintisi yaşanmayacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Biz su kesintisi yapmayacağız. Ancak bu süreçte daha dikkatli olunması gerekiyor" diye konuştu.
Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH

G.Osmanpaşa ve Eyüp'te yarın 10 saat su yok
GAZİOSMANPAŞA
ve Eyüp'te bazı yerlere yarın 10 saat süreyle su verilemeyecek. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Taşoluk terfi çıkışı isale hattındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle yarın 10.00-20.00 saatleri arasında su verilemeyecek yerler şöyle: Gaziosmanpaşa'da; Arnavutköy, Taşoluk, Bolluca, Haraçcı, İmrahor ve Boğazköy beldeleri ile Tayakadın ve İhsaniye köyleri. Eyüp'te ise Işıklar ve Akpınar köyleri.

Hafriyat yüklü kamyon viyadükten aşağı uçtu
EYÜP'TE
viyadükten düşen hafriyat yüklü kamyonun sürücüsü yaralandı. TEM Otoyolu Sadabat Viyadüğü'nden Okmeydanı yönüne gitmekte olan Mustafa Şişman'ın kullandığı hafriyat yüklü kamyon, Hasdal sapağında bariyerlere çarptı.Çarpmanın etkisiyle bariyerleri altına alarak yaklaşık 150 metre sürüklenen kamyon, çok sayıda aydınlatma direğine çarparak yıktı. Kamyon daha sonra, yaklaşık 6-7 metre yükseklikten TEM Bağlantı Yolu'nun kenarına düştü. Kazada ters dönen kamyonun sürücüsü, vatandaşlarca araçtan çıkarılarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖSS'ye girecek öğrencilere pazar günü ulaşım ücretsiz
İSTANBUL'DA
ÖSS sınavına girecek öğrenciler ile sınav görevlileri, sınavın yapılacağı 15 Haziran Pazar günü toplu taşıma araçlarından 06.30-09.00 saatleri arasında ücretsiz yararlanacak. Buna göre metro, tramvay ve füniküler hattı ile İETT ve İDO'nun toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), okulların tatile girmesinin ardından 16 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaz tarifesine geçecek. Bu tarihten itibaren geçerli olacak tarifeyle Pendik ve Yenikapı'dan, Bursa, Yalova, Bandırma'ya deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri artırılacak.

Temiz çevre için el ele
AVCILAR
Halk Eğitim Merkezi ile Gümüşpala Lisesi öğrencileri çevre bilincini yerleştirmek amacıyla bir kampanya başlattı. "Temiz Sular, Temiz Türkiye" adıyla başlatılan kampanyaya lisenin halk oyunları ekibi de gösterileriyle destek verdi.
Mehmet YAMANDAĞ
Haberin fotoğrafları