kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Muhalefet reddetti, iktidar sahiplenmedi

ANKARA
AHMET İyimaya'nın ortaya attığı Anayasa değişikliği teklifine muhalefetten ret geldi, iktidar ise sahiplenmedi.

* Sadullah Ergin (AKP Grup Başkan Vekili): Teklifi sahibine soracaksınız. Kim açıklamışsa ona sorulması gerekir.

* Hakkı Suha Okay (CHP Grup Başkanvekili): Türkiye gündemini karıştıracak, gerilim yaratacak önermelerle Türkiye meşgul değil. Böyle bir öneri kabul edilirse, tekrar 110 milletvekili bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürecek, yine aynı süreç işleyecek. Ya bu anayasayı içinize sindireceksiniz, ya da sindirmeyeceksiniz. AKP, yargıyı bypass etme arayışına girdi.

* Mehmet Ekici (MHP Genel Başkan Yardımcısı): Hangi tür kararlar askıya alınacak? Hukuk kararlarının Meclis denetimine tabi tutulması gibi bir uygulamayı getirir bu teklif. Eğer böyle bir değişiklik yapılırsa önce sistem incelenmeli. Yoksa hukuki kararları Meclis denetimine tabi tutmak gibi bir durum ortaya çıkar ki bu da kabul edilemez. Sistemin tümü ele alınmalı.

* Muhsin Yazıcıoğlu (BBP Genel Başkanı): İktidar partisinin bu öneriye sayısal oyu yetiyor. Talep gelirse değerlendiririz ancak bizim asıl önerimiz bir an evvel demokratik, katılımcı, milletin iradesini teminat altına alacak bir anayasa değişikliğidir.

* Osman Durmuş (MHP Kırıkkale): Bu mayayı bir değiştirin. O maya iyi değil. Başbakanı dinleyelim. Gerilime gerek var mı? Ülke ekonomisi perişan. Hiçbir gerilime gerek yok.