kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Okulda skandal

Konu, Okulda Seks, Dayak ve Tehdit Skandalı başlıklı haber.
24 Mayıs tarihli haberin spotu:
"Fatih'te bir okulda kadın öğretmenle birlikte olduğu iddia edilen müdür, bir grup öğretmeni dedikodu gerekçesiyle tehdit etti."
İstanbul Fatih'te bir ilköğretim okulunda müdür ile bir kadın öğretmen, iddiaya göre, cinsel ilişkide bulunmuş. Okulda gerçekleştiği öne sürülen ilişki diğer öğretmenler tarafından duyulunca tartışma çıkmış, tehditler savrulunca savcılık devreye girmiş.
Haberde isim verilmemiş, müdürün rumuzu ile yetinilmiş. Okur Caner Mete, haberi "talihsiz, utanç verici" diye niteliyor:
"O okulda çok sayıda kadın öğretmen görev yapmakta. Adı geçenin rumuzu belirtilmediği için bütün kadın hocalar zan altında bırakılmaktadır."
Hem savcılık hem de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmasına yol açan bu haber, karşılıklı iddia ve suçlamaları yansıtıyor. Okulun semti verilmiş, dolayısıyla pek çok kişi haksız yere töhmet altında kalabilir. Bu durumda esas sorumluluk, haberi sayfaya koymadan önce sorgulaması ve denetlemesi gereken sayfa editöründe.
İzleyeceği üç yol vardı:
- Semti belirtmeden, hiçbir rumuz eklemeden, sadece okulun bulunduğu kentin adını vererek haberi sunmak.
- Sadece kent adını verip müdür ve öğretmene X ve Y gibi harfler takmak.
- Muhabirden, adı geçen kadın öğretmenin rumuzunu alarak habere eklemek.
Bunların üçü de geçerli, kullanılan yöntemlerdir. Sayfa editörlerinin hassasiyetlerde ısrarlı ve girişimci olması gerekir.