kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK'ya donanımlı yeni kıyafet

Yeni Haber
Komutanlar yeni kıyafetleri ilk kez İzmir'de giydi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara birliklerinde görev yapan subay, astsubay, erbaş ve erlerinin kıyafetleri değişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt yeni kıyafetlerle basının karşısına çıktı.

Efes-2008 Müşterek Atışlı Tatbikatı'nı izlemek üzere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'le birlikte İzmir'e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Komutanlar valiliğe gelişleri ve ayrılışları sırasında çevredekilerce uzun süre alkışlandı.

Valilikte polis tören mangası tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki komutanlar Valilik Şeref Defteri'ni tek tek imzaladı.

Her İzmir'e geldiğinde büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Orgeneral Büyükanıt, "Daha önceden de ifade ettiğim gibi İzmir gerçekten aydınlanmanın, çağdaşlığın sembollerinden bir tanesidir. Basın aracılığıyla tüm İzmirlilere, hem şahsım adına hem de komutanlar adına sağlık, mutluluk, esenlikler diliyorum" dedi.

İLK KEZ İZMİR'DE GİYDİLER


Ziyaret bitiminde, basın mensuplarının yeni üniformalarıyla ilgili sorusu üzerine konuşan Orgeneral Büyükanıt, "Bu üniformalarımız bilimsel araştırmalar ve çalışmalarla yapıldı. Çok özel kıyafetlerdir. Her türlü donanıma sahiptir. Biz de bunları ilk defa bugün giydik. Yeni üretilmeye başlandı. Üzerimizdekiler yazlıktır. Bunların bir de kışlıkları var. Bunlarla karşınıza çıktık. Türk Silahlı Kuvvetleri bu kıyafetlerle çok rahat edecektir" diye konuştu. İzmir Valisi Cahit Kıraç ise komutanları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tatbikatın başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Kıraç daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'a üzerinde İzmir Hükümet Konağı'nın işlendiği rölyef hediye etti. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler daha sonra hükümet konağı merdiveninde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberin fotoğrafları