kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de "Önder Sav" tartışması sürüyor

Yeni Haber
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Elmadağ'da bir partiliyle yaptığı sohbet sırasında hac ve Hz Muhammet'e ilişkin ifadeleri CHP içinde de tartışılmaya devam ediyor.

Yönetime muhalif isimlerden Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Sav'ın Elmadağ'da yaptığı açıklamalarla ilgili olarak CHP Grubu'nda genel görüşme talep etmesi partide tepkilere neden oldu. Sav'a yakınlığıyla bilinen Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Birbirimize en fazla destek vermemiz gereken bir dönemde böyle çıkışlarla, kişisel rant sağlayama çalışmak CHP'lilikle bağdaşmaz" dedi. Mengü ANKA'ya yaptığı açıklamada, Kart'ın yaptığı başvurunun, Türkiye'nin içinden geçtiği olağanüstü bir ortamda yakışık almadığını söyledi. Grup Başkanlığı'nın bu başvuruyla ilgili "gereğini" yapacağını ifade eden Mengü, "Benim kişisel kanım, böyle bir konunun görüşülmesinin bile abes olacağıdır. Birbirimize en fazla destek vermemiz gereken bir dönemde böyle çıkışlarla, kişisel rant sağlayama çalışmak CHP'lilikle bağdaşmaz. Kurultay geride kaldı. Kurultay'da başarı elde edemeyince şimdi böyle suni gündemler yaratmaya çalışmanın hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

GENEL GÖRÜŞME İSTEMİŞTİ

Önder Sav'ın hac ve Hz Muhammet ile ilgili sözleri ile dinleme skandalıyla hareketli günler geçiren CHP'de, yönetime muhalif isimlerden Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Grup Başkanvekilliğine bir dilekçe vermiş ve Grup İç Yönetmeliği'nin 42'nci maddesi uyarınca konuyla ilgili Grup Genel Kurulu'nda "genel görüşme" açılmasını istemişti. Kart verdiği dilekçede, Sav'ın Elmadağ'da bir partiliyle yaptığı konuşmanın, parti anlayışını yansıtmadığına dikkat çekmişti. Grup yönetiminin, Kart'ın dilekçesine ilişkin kararını hafta içinde vermesi bekleniyor.

(ANKA)