kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Elektrik borcunu ödemeyen kiracılar yandı

Yeni Haber
Mesken ve işyerlerinde kiracı olarak kalan bazı kişilerin elektrik borçlarını ödemeden evlerini terk etmesi sonucu borcu tahsil etmede sıkıntı yaşayan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Batman Müessese Müdürlüğü yetkilileri borç takanları TC kimlik numarası ile takip etmeyi hedefliyor.

TEDAŞ'ın ülke genelinde başlattığı bir projeyle bundan böyle elektrik borçlarını ödemeyenler tarih olacak. Sık sık yaşanan tayin, atama nedeniyle elektrik borçlarını ödemeden şehri terk edenlerin, TC kimlik numarasıyla nerede olduklarını tespit edeceklerini belirten DEDAŞ Batman Müessese Müdürü M. Sait Altun, "Bu yıl farklı bir uygulama başlattık.

Vatandaşlar evlerini terk ederken, başka yere atanırken borç takıyorlardı. Elektrikler kimin adınaysa TC Kimlik numarasını almak suretiyle abonelerimizin pozisyonlarını güncelleştiriyoruz. Numaralandırma dediğimiz çalışma ile her abonenin koordinat durumunun tespitini yapıyoruz. Bundan böyle aboneler borç takıp kaçamayacak." dedi.

Bölgede sorunlu olan abone sayısının, sorunsuzlardan daha fazla olduğunu ifade eden Altun, bu uygulamaya 6 aydan beri devam edildiğini, sene sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Altun, borç takıp gidenlerin elektrik tahsilatını mülk sahipleri yeni gelen kiracılardan tahsil etmek suretiyle elektrik aboneliğinin devamını sağladığını sözlerine ekledi. Batman genelinde 103 bin elektrik abonesinin olduğu öğrenildi.

(CİHAN)